Menu

Getest: Greenpan Cambridge Rocks

Greenpan 3

Greenpan is een pionier in het ontwikkelen van Thermolon, een gezonde antikleeftechnologie.  Nieuw in het gamma zijn de Cambridge Rocks kookpannen. Stijlvol, duurzaam en ideaal voor wie gezonder wil koken, luidt het. Ik deed de test.

Ik heb al enkele pannen van Greenpan in mijn kast staan, het Belgische merk dat stijlvolle pannen ontwikkelt met een gezonde antiaanbaklaag. Zo heb ik een ‘spiegeleitjes-pan’ waar ik erg tevreden van ben. Het eitje komt mooi los, zonder al te veel vetstof te gebruiken. Voor mijn mama kocht ik ooit een grote wok van Greenpan en ook zij is daar super content van. Natuurlijk was ik dan enthousiast toen er gevraagd werd om de nieuwe Cambridge Rocks pan te testen. Deze pannen hebben een extra stevige antiaanbaklaag die zorgt voor een optimale warmeverspreiding. Ik kreeg er eentje in een crèmekleur, erg mooi en anders dan al mijn zwarte pannen. Je kan ze trouwens ook in het taupe bestellen.

Greenpan Greenpan 2
Op Instagram kwamen heel wat gemengde reacties binnen wanneer ik een foto van de pan postte. Dat vroeg dus om een grondige test. Ondertussen zijn we enkele weken verder en kan ik zeggen dat ik de nieuwe pan uitvoerig getest heb. Ik bakte er vegetarische hamburgers in, aardappeltjes, een omelet, kip, oesterzwammen, ajuin, … Ik heb ook verschillende vetstoffen gebruikt: arachideolie, olijfolie en boter. Ik had telkens ook maar een klein beetje vetstof nodig. Alles kwam mooi los uit de pan, er bleven enkel wat bakresten zitten. Ik vond ze wel lastiger om af te wassen dan mijn andere pannen met anti-aanbaklaag. Mijn pan ziet ook niet meer zo mooi crèmekleurig als in het begin maar ik denk eerlijk gezegd dat dat waarschijnlijk bij al mijn pannen zo is. Daar zie je dat waarschijnlijk gewoon niet op omdat die zwart zijn. Mijn conclusie? Ik zou bij een aankoop opteren voor de taupekleur, die blijft waarschijnlijk langer mooi. Verder vind ik het een prima allround pan waar je allerlei lekkers in kan maken. Dat de pannen daarbij ook nog eens ‘groen’ én Belgisch zijn, is mooi meegenomen.

Braadpan en wok vanaf 25,99 euro, o.a. verkrijgbaar bij Carrefour.