Menu

10 foodfestivals en culinaire events die je niet mag missen

1. StrEAT (eerstvolgende editie: 22 april 2016)

Schermafbeelding 2016-04-19 om 20.30.28

 

Foto: Felix Pakhuis

De lichtstraat van het Felix Pakhuis wordt voor StrEAT omgetoverd tot de gezelligste straat van’t Stad. Nippen van cocktails en champagne, proeven van de lekkerste bites van foodtrucks onder een streepje muziek van de resident dj’s. Inkom: 10 euro.

www.felixpakhuis.nu

2. Botanik (23 april 2016)

Dit weekend vindt de eerste editie van Botanik plaats in Antwerpen. Kunstencentrum DeSingel zal dan ondergedompeld worden in Botanische sferen. Botanik wil een festival zijn dat het leven in de stad verbindt met innovatieve groene ideeën. Er zal een grote plantenmarkt plaatsvinden en er zullen groene workshops georganiseerd worden.

www.desingel.be

3. Bru Parelende tafels (vanaf 28 april 2016)

Ook Bru is weer terug met het gastronomische concept ‘Parelende tafels’. Dineer aan een van de mooiste tafels van het land. Een etentje in de Orient Express in Antwerpen, tafelen in het midden van een boomgaard of genieten in een urban jungle. Het kan allemaal.

4. Barrio Cantina (vanaf 29 april in Oostende, Gent, Antwerpen, Brugge en Kortrijk)

barrio cantina copy 4

Barrio Cantina is een heerlijk foodtruck festival. Exotische vibes, hapjes van over de hele wereld , vrolijke kleuren en muziek. Een klein beetje vakantie toch wel. Oordeel zelf en lees hier mijn verslag van vorig jaar. Kijk op de website van Barrio Cantina voor de exacte data en locaties.

http://www.barriocantina.be

https://www.bru.be/nl/events

5. Antwerpen Proeft (5-8 mei 2016 in Antwerpen):

Antwerpen Proeft copy 2

Dit jaar viert Antwerpen Proeft zijn 10de verjaardag. Deze jubileumeditie aan de Waagnatie belooft alvast een topper te worden met een ruim aanbod aan gerechtjes van zowel gastronomische restaurants als foodtrucks. Lees meer over het programma.

www.antwerpenproeft.be

6. Gent Smaakt (4-8 mei Stadshal Gent)

Gent Smaakt

Van 4 tot 8 mei wordt de stadshal van Gent een waar culinair paradijs. Geniet van een hapje en een drankje bij de Rooftop Bar Gaston, proef taarten van Julie’s House en nip van een mooie selectie aan wijnen.

http://www.gentsmaakt.be/

7. Brussels Foodtruckfestival (6-8 mei 2016)

BrusselsFoodTruckFestival

Begin mei vindt de derde editie plaats van het Brussels Foodtruckfestival. Streeftfood op z’n best in de hoofdstad!

http://www.belgianfoodtruckfestival.be/

7. Culinaria (eind mei, datum o.v.b.)

culinaria-logo

Elk jaar nodigt Culinaria je in Tour & Taxis uit om een van de menu’s te komen proeven van verschillende topchefs uit heel België. Datum wordt nog bekendgemaakt.

http://www.culinariasquare.com/nl/accueil/

9. Tomorrowland – Dreamville Food (22 -24 juli 2016, Boom)

Bij Tomorrowland denk je misschien vooral aan een muziekfestival maar elk jaar wil Tomorrowland ook haar culinair niveau hoger leggen. Dit jaar kondigt zich alvast een smakelijke line up aan voor de festivalweide en op Dreamville Food onder het motto ‘Tastes of the world’.

http://www.tastesoftheworld.com/

10. Hapje Tapje (7 augustus in Leuven)

Elk jaar op de eerste zondag van augustus worden de Leuvense straten omgetoverd tot culinair walhalla vol kraampjes met lekkers. Hapje Tapje viert dit jaar zijn 27ste editie!

www.leuven.be