De spaghetti Bolognese zoals wij hem kennen, bestaat eigenlijk niet in Italië. Daar eet je tagliatelle al ragu, met een rijke vlezige saus. Omdat het wildseizoen is en ik nog restjes eendenbout had, bedacht ik er een winterse variant op.
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 200 g vlees van een gekonfijte eendenbout (zo te koop in de supermarkt of makkelijk zelf te maken)
- 50 g pancetta, fijngesneden
- 200 g tagliatelle
- 1 wortel, in blokjes
- 1 ui, fijngesnipperd
- 3 el tomatenpuree
- 50 g parmezaan, geraspt
- 250 ml wildfond
- 1 glas rode wijn
- 1 el boter
Bereiding
- Smelt de boter in een pan. Voeg de pancetta toe aan de pan samen met de fijngesneden wortel en ajuin. Laat het geheel zo’n 10 minuten stoven.
- Voeg het eendenvlees toe en roer het los met een spatel.
- Blus met de rode wijn en laat de alcohol even verdampen. Voeg de tomatenpuree toe en roer door.
- Voeg nadien wat wildfond toe. Laat de saus zo’n 2 uur sudderen op een zacht vuurtje.
- Kook de tagliatelle gaar in gezouten water. Serveer met de ragout van eend en wat geraspte Parmezaanse kaas.