Menu

Tagliata van rundvlees met gegrilde venkel, rucola en parmezaan

steak sla copyright

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 steaks

Voor de marinade:

  • 3 el olijfolie
  • 2 el groene pesto
  • 1 el roze peperbolletjes
  • peper van de molen
  • grof zeezout
  • enkele takjes citroentijm
  • enkele takjes rozemarijn

Voor de salade:

  • veldsla en rucola
  • 1/2 venkel
  • plantaardige olie
  • kerstomaatjes
  • parmezaan

Bereiding:

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade. Wrijf de steaks in met de marinade en zet een half uur in de koelkast.
  2. Snijd de venkel in de lengte door en blancheer 5 minuten in gezouten water. Grill de venkel nadien in de grillpan met wat olie en zet weg.
  3. Bak de steaks in de grillpan gedurende 2 minuten langs elke kant (afhankelijk van de dikte). Laat ze rusten in wat aluminiumfolie.
  4. Schik de venkel op een houten plank.
  5. Snijd de steak in fijne reepjes (tagliata) en leg op de snijplank. Werk af met de salade, kerstomaatjes en parmezaankrullen.