Menu

Afkoelen met Crodino Rosso

Een tijdje geleden kondigde ik jullie al aan dat ik één van de ambassadrices ben voor Crodino deze zomer. Crodino is een heerlijk verfrissend aperitief dat z’n roots kent in Italië. Na hun klassieke variant is er nu de Crodino Rosso.

Terme di Crodo

Crodino is eigenlijk genoemd naar de beroemde Italiaanse ‘Terme di Crodo’,  ten noorden van Milaan, vlak bij het Lago Maggiore. Het bronwater uit die thermen wordt gebruikt als basis voor de Crodino. Dat wordt dan op smaak gebracht met gentiaan, vanille, kaneel en vruchtenextracten van 12 wel verschillende vruchten waaronder aardbei en citroen.

Crodino Rosso

De nieuwe Crodino Rosso werd op smaak gebracht met bloedappelsien. Ik vind dat hij stiekem een beetje doet denken aan Campari maar dan wel zonder alcohol! Heerlijk om datzelfde aperitief gevoel te hebben zonder dat het alcoholisch moet zijn. Ideaal op zonnige zomerse dagen.

Hoe schenk je hem het best? Vul een wijnglas voor de helft met ijsblokjes, schenk een flesje Crodino erbij en werk af met een schijfje sinaasappel.

Make it pop!

Om het extra koel/cool te houden de komende weken (boven de 25 graden jaaa!!!) maakte ik ice pops van de Crodino. Je giet ze gewoon in ijsjesvormen en laat ze dan bevriezen. Ze worden zalig roze in de diepvries! Zin gekregen? Nu maken en vanmiddag eten in de tuin of op je terras. Saluté!

Met dank aan Crodino voor de fijne samenwerking.