Menu

Ciao Crodino: aperitieven op z’n Italiaans!

Crodino-1Wat een fantastische dag vandaag! Het lijkt wel zomer, die stralende zon, blauwe lucht. Ideaal voor een Italiaanse aperitivo met Crodino, een vleugje oranje nostalgie in een flesje. 

Oh wat vind ik het heerlijk om te aperitieven op vakantie. In Italië deden we dat altijd aan het zwembad. Zalig ongedwongen in onze bikini. Mijn mama en grootouders een campari en als kind nipte ik wel eens mee van een Crodino. Een lekker alcoholvrij aperitief dat toch niet te zoet is. Ik heb altijd al van bittere smaken gehouden. Crodino vind ik vooral heerlijk verfrissend. Lekker ook met een schijfje citroen en wat ijsblokjes erin. En in tegenstelling tot andere alcoholvrije aperitieven past hij wel heel goed bij lekkere hapjes of een stuk pizza.

Terme di Crodo

Crodino is eigenlijk genoemd naar de beroemde Italiaanse ‘Terme di Crodo’,  ten noorden van Milaan, vlak bij het Lago Maggiore. Het bronwater uit die thermen wordt gebruikt als basis voor de Crodino. Dat wordt dan op smaak gebracht met gentiaan, vanille, kaneel en vruchtenextracten van 12 wel verschillende vruchten waaronder aardbei en citroen.

Italiaanse macho’s

Eigenlijk jammer dat Crodino zo onbekend is in België. In Italië bestellen ze het en masse tijdens de zomermaanden. Zelfs echte macho’s drinken het om niet uit de toon te vallen met hun drankje terwijl ze stiekem even geen zin hebben in alcohol.

Toen ik onlangs in mijn supermarkt achter de hoek de bekende oranje flesjes zag staan, kreeg ik dan ook een vlaag van nostalgie over mij. En ze belandden meteen mijn kar in.  Ik vind ze zalig op dagen dat ik wel zin heb in een aperitiefje maar dat ik weet dat dat niet altijd met alcohol hoeft. Soms wil ik gewoon even genieten, een kleine pauze nemen zonder dat daar alcohol bij hoeft maar ook zonder zielig water of veel te zoete frisdranken te moeten drinken. Met trots kondig ik dan ook mijn ambassadorship aan voor Crodino. Ik zal jullie deze lente en zomer verlekkeren met heel wat aperitieftips, lekkere foodpairings én een fijne give away. Alla prossima volta, ciao!