Menu

Minder afval dankzij The Mulch

Onlangs kreeg ik de vraag of ik ‘The Mini Mulch’ van Fritel wilde uitproberen. Hiermee zou je afval tot een minimum kunnen beperken. Ik was alvast benieuwd en deed de test.

The Mulch?

The Mulch is een nieuw keukentoestel van de Belgische producent Fritel. Je hebt ‘m in het groot maar ik testte ‘The Mini Mulch’ uit die op je keukenaanrecht kan staan. Het idee is simpel. Dankzij de droger en de maler zet The Mulch organisch afval om zo letterlijk jouw afvalberg te verkleinen.

De test

De installatie van The Mulch vond ik een beetje ingewikkeld maar eens hij volledig geïnstalleerd is, is het principe eigenlijk ontzettend eenvoudig. Je doet je organisch afval in de afvalemmer en je drukt op start. Al schrok ik wel even toen die start bevestigd werd door een vrouwenstem haha. Daarna kun je The Mulch gewoon zijn ding laten doen.

Diezelfde vrouwenstem kondigt ook de afloop aan. Wanneer ik de emmer open doe ben ik wel aangenaam verrast want geen vieze geurtjes en dat hoopje afval? Daar schiet haast niks van over, enkel een klein droog hoopje. Test geslaagd dus! Het lijkt me ideaal als je op een appartement woont of gewoon minder afval wilt. Zo heb je geen last van fruitvliegjes en vieze geurtjes. Het is een high end product maar ik vind het alvast een mooi initiatief om die grote afvalberg te verkleinen.

Blogpost in samenwerking met Fritel en The Mulch