Menu

Oosterse kippensoep met glasnoedels, paksoi en het perfecte eitje

Hebben jullie dat ook? Zo’n herfstdipje na een lange werkdag? Ik maak daarom graag verwarmende gerechten klaar waar je energie van krijgt zoals deze Oosterse kippensoep met glasnoedels, paksoi én ja dat perfecte eitje! Een echte energiebooster en heerlijk op een koude herfst- of winterdag!

Oosterse kippensoep met glasnoedels, paksoi en het perfecte eitje

Ingrediënten – 2 personen

  • 1 l kippenbouillon (liefst zelfgemaakte die proeft het lekkerst)
  • wat restjes geplukte kip (of 150 g kippenblokjes)
  • 50 g glasnoedels
  • 1 preiwit
  • 2 wortelen
  • 1 stengel selder
  • 1 kleine paksoi
  • 1 lente-uitje
  • 2 eitjes
  • 2 el sojasaus
  • sambal (oelek) naar keuze
  • handvol cashewnoten
  • 1 el olie

Bereiding

1 Spoel de prei, de wortelen, de selder en de paksoi en snijd in fijne stukjes.

2 Verhit wat olie in een soeppot. Doe er de stukjes prei, wortelen, selder en paksoi bij. Laat even stoven.

3 Voeg de kippenbouillon toe, voeg de sojasaus en de sambal toe. Breng aan de kook. Voeg dan het restje geplukte kip en de glasnoedels toe. Laat even zachtjes meekoken.

4 Breng intussen water aan de kook voor de eitjes. Doe er de eitjes in en kook ze 6 minuten. Haal ze uit het water, koel ze even onder wat koud water zodat je ze makkelijk kunt pellen.

5 Schep de kippensoep in de kommetjes. Snijd de eitjes in twee en schik ze in de kommetjes soep. Hak de lente-uitjes en de cashewnoten fijn en strooi ze over de kippensoep. Serveer onmiddellijk.