Pasta pronto! Nu we morgen eindelijk zouden vertrokken zijn met het lenteweer, schakel ik graag over op frisse lentegerechtjes. Zoals deze lentepasta met pesto, groene asperges en erwtjes. Extra lekker met wat gemalen kaas mix voor pasta van Entremont erbij. Maak een dubbele portie en neem de rest mee als lunch naar je werk. Heerlijk in dat eerste zonnetje!
publiciteit
Ingrediënten
2 pers. – 15 min.
- 200 g volkoren penne
- 1 bosje bladpeterselie
- Enkele takjes verse basilicum
- Zeste en sap van 1/2de citroen
- 1 teentje knoflook
- 100 ml olijfolie
- 100 ml water
- 100 g pijnboompitten (geroosterd in een pannetje zonder vetstof)
- 100 g groene aspergepunten
- 100 g doperwtjes (vers of diepvries)
- 100 g Entremont gemalen kaas Mix voor pasta (Maasdam, Emmental en Parmigiano Reggiano)
- Peper en zout
Bereiding
- Doe de penne in gezouten kokend water en laat gaarkoken volgens de instructies op de verpakking. Snijd de aspergepunten in stukjes en voeg tijdens de laatste 3 minuten de stukjes groene asperge en doperwtjes toe om ze te laten meekoken.
- Pel de knoflook en doe de knoflook samen met de bladpeterselie, de basilicum, 50 g geroosterde pijnboompitten, de olijfolie, het water, wat zout en 40 g Entremont kaas in de blender. Mix tot een gladde pestosaus.
- Giet de penne, de aspergestukjes en de erwtjes af. Meng er de pestosaus onder. Kruid met peper en zout.
- Schep de pasta op de borden en werk af met wat extra Entremont gemalen kaasmix voor pasta en geroosterde pijnboompitten.