Menu

Feestmenu: varkenshaasje met pompoencrème, saus van bospaddenstoelen en geroosterde wintergroenten

4 pers. 1 uur + 40 min. in de oven

Ingrediënten

Voor het varkenshaasje:

  • 600 g varkenshaasje (worden verkocht per 400 g dus misschien beter 800 g zetten?)
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout

Voor de pompoencrème:

  • 1 butternutpompoen
  • 100 ml room
  • 1 kl currypoeder
  • 1/2de kl komijnpoeder

Voor de saus van bospaddenstoelen:

  • 1 teentje knoflook
  • 250 g oesterzwammen
  • 150 g bruine beukenzwammen
  • 400 ml room
  • 5 el sojasaus
  • 1 kl mosterd
  • Enkele takjes verse salie
  • 4 el olijfolie
  • Peper en zout

Voor de geroosterde groenten:

  • 300 g wortelen
  • 300 g spruitjes
  • 2 pastinaken
  • 6 el olijfolie
  • 1 kl groentekruiden
  • Peper en zout

Optionele extra’s

  • Stoofpeertjes in rode wijn
  • Kroketjes

Bereiding

Op voorhand:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Maak de geroosterde groenten. Maak de groenten schoon. Halveer de spruitjes en snijd de wortelen en pastinaken in repen. Doe de groenten in een ovenschaal. Kruid met peper, zout, de groentekruiden, bedruppel met olijfolie en roer alles goed om. Rooster de groenten zo’n 30 à 40 min. in de oven.
  3. Maak de pompoencrème. Schil intussen de pompoen, halveer, verwijder de pitten en snijd in blokjes. Leg de blokjes op een bakplaat en kruid met peper en zout. Zet ze bij in de oven en laat ze 30 minuten roosteren tot ze mooi goudbruin zijn.

Mix de pompoenblokjes tot een gladde crème samen met de room. Kruid met peper, zout, komijn- en currypoeder.

Tijdens je diner:

  • Maak het varkenshaasje. Kruid het varkenshaasje met peper en zout en korst het aan in een pan met wat olijfolie. Gaar het varkenshaasje nadien nog zo’n 20 minuten in de oven in een ovenschaal. Warm de pompoencrème en de geroosterde groenten op (ze kunnen eventueel mee in de oven).
  • Maak de saus van bospaddenstoelen. Pel de knoflook en snipper fijn. Doe de knoflook samen met de bospaddenstoelen in de lege pan van het varkenshaasje. Laat even bakken op een heet vuur en blus dan met de sojasaus. Voeg de mosterd, room en salie toe en laat inkoken tot een mooie saus. Houd warm.
  • Haal het varkenshaasje uit de oven en laat even rusten onder aluminiumfolie.
  • Serveer. Lepel wat van de pompoencrème op de borden, schik er wat van de geroosterde groenten bij. Snijd het varkenshaasje in sneetjes en leg ze bij op de borden. Werk af met de saus van bospaddenstoelen.

Meteen aan de slag? Bestel de ingrediënten met 1 klik op rayon.be en laat alles tot aan je voordeur leveren.

In samenwerking met rayon.be.