Heerlijk toch zo brunchen tijdens het weekend? Deze scones moet je echt eens proberen. Ze zijn ontzettend makkelijk te maken en erg lekker. Ik eet ze het liefst als ze net uit de oven komen en nog een beetje warm zijn.
Ingrediënten ( 8 scones + 1 pot rabarbercompote)
Voor de scones:
- 40 g boter
- 240 g zelfrijzende bloem
- 40 g kristalsuiker
- 100 ml halfvolle melk (van Campina) + extra voor het bestrijken
- Snuifje zout
Voor slagroom:
- 100 ml volle room (van Campina)
- 2 el suiker
Voor de rabarbercompote:
- 300 g rabarber (in stukjes, vers of diepvries)
- 70 g suiker
- Sap van 1/2de appelsien
Bereiding
- Maak de rabarbercompote. Doe de stukjes rabarber in een steelpannetje met de suiker en het appelsiensap. Voeg eventueel een scheutje water toe. Laat zachtjes stoven op het vuur tot de rabarber uit elkaar valt.
- Maak de scones. Verwarm de oven op 220°C. Doe de zelfrijzende bloem in een kom. Snijd de boter in stukjes en kneed onder de bloem tot een korrelig deeg. Voeg de kristalsuiker, het zout en de melk toe en kneed tot een soepel deeg (met de hand of met de keukenrobot).
- Rol bolletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met de melk en bak de scones zo’n 14 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
- Klop intussen de volle room met de suiker op tot slagroom.
- Haal de scones uit de oven en serveer ze met de slagroom en de rabarbercompote.
Recept in samenwerking met Campina.