Menu

Halloween glaasjes met chocoladecrumble en pindamousse

Boooeeeh! Geschrokken? Waarschijnlijk niet. Maar Halloween komt dichterbij en deze dessert glaasjes zien er toch een beetje scary uit nee? In elk geval zijn ze super lekker en eigenlijk helemaal niet moeilijk om te maken. Enjoy!

Ingrediënten (Voor 4 personen)

Voor de chocoladecrumble:

  • 100 g bloem
  • 100 g amandelmeel
  • 100 g Solo
  • 50 g amandelpoeder
  • 4 el cacaopoeder

Voor de pindamousse:

  • 4 eiwitten
  • 4 grote el pindakaas
  • 250 ml room

Voor de afwerking:

  • 4 kattentongen of lange vingers
  • 2 repen pure chocolade
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng alle ingrediënten voor de crumble en kneed tot een kruimelig deeg. Schik de crumble op een bakplaat met bakpapier en bak zo’n 20 min. in de oven.
  3. Maak intussen de pindamousse. Klop de room tot slagroom en roer er de pindakaas onder. Klop de eiwitten stijf en meng ze onder het pindakaasmengsel.
  4. Haal de crumble uit de oven, laat afkoelen en verkruimel nog wat meer.
  5. Schik de crumble in de glaasje, doe er wat pindamousse over en doe er opnieuw wat chocoladecrumble over.
  6. Smelt de pure chocolade en giet in een spuitzakje of diepvrieszakje. Knip er een klein puntje af en schrijf RIP op de kattentongen of lange vingers. Steek de koekjes in de glaasjes en zet min. 1 uur in de koelkast.

Recept en styling in samenwerking met Solo.