Menu

Rigatoni pastaschotel met pompoen, spinazie en ricotta

 

Ingrediënten (Voor 4 personen – 1 uur)

  • 300 g rigatoni
  • 1 kleine butternutpompoen
  • 200 g spinazie
  • 1 teentje look, gepeld en fijngesneden
  • 200 g ricotta
  • 50 g gemalen kaas
  • 1 tl currypoeder
  • 1 tl olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de butternut, snij in twee, verwijder de pitjes en snij in blokjes.
  2. Leg de pompoenblokjes op een bakplaat met bakpapier, bedruppel met wat olijfolie, kruid met peper en zout en laat zo’n 40 min roosteren in de oven.
  3. Haal de pompoenblokjes uit de oven en mix de helft ervan met de ricotta tot een romige saus. Kruid met het currypoeder, peper en zout.
  4. Kook de rigatoni pasta gaar in gezouten water.
  5. Was de spinazie en wok ‘m kort met de fijngesneden look in wat olijfolie. Giet de pasta af en meng er de pompoensaus en de spinazie onder.
  6. Schep de pasta in een ovenschaal en bestrooi met wat gemalen kaas. Zet ‘m nog 15 min. in de oven.

Recept & styling in opdracht van Dille & Kamille.