Ingrediënten (Voor 4 personen – 1 uur)
- 300 g rigatoni
- 1 kleine butternutpompoen
- 200 g spinazie
- 1 teentje look, gepeld en fijngesneden
- 200 g ricotta
- 50 g gemalen kaas
- 1 tl currypoeder
- 1 tl olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de butternut, snij in twee, verwijder de pitjes en snij in blokjes.
- Leg de pompoenblokjes op een bakplaat met bakpapier, bedruppel met wat olijfolie, kruid met peper en zout en laat zo’n 40 min roosteren in de oven.
- Haal de pompoenblokjes uit de oven en mix de helft ervan met de ricotta tot een romige saus. Kruid met het currypoeder, peper en zout.
- Kook de rigatoni pasta gaar in gezouten water.
- Was de spinazie en wok ‘m kort met de fijngesneden look in wat olijfolie. Giet de pasta af en meng er de pompoensaus en de spinazie onder.
- Schep de pasta in een ovenschaal en bestrooi met wat gemalen kaas. Zet ‘m nog 15 min. in de oven.
Recept & styling in opdracht van Dille & Kamille.