Menu

Havermoutwafels met verse kaas en blauwe bessen

Heerlijk vind ik het om een idee te hebben voor een recept en dan te zien en te proeven dat het goed zit. Met wafels is dat eigenlijk altijd extra leuk want ‘le moment suprême’ vindt pas plaats als je het wafelijzer opent. Deze keer ging ik aan de slag met havermout, verse kaas en blauwe bessen. Lekker simpel!

reclame

Ingrediënten

  • 2 el verse kaas (bv. magere of volle verse kaas van Campina)
  • 150 ml melk
  • 40 g (volkoren) havermoutvlokken
  • 160 g (volkoren) meel
  • 1 ei
  • 1 el honing
  • 1 kl vanille-extract
  • 1 el arachideolie
  • 70 g blauwe bessen

voor de afwerking: enkele blauwe bessen, enkele takjes verse munt, extra verse kaas

Bereiding

  1. Mix de havermoutvlokken fijn in de blender of keukenrobot.
  2. Meng het havermoutmeel met het volkoren meel, het ei, de verse kaas, de honing en het vanille-extract. Meng alles tot een glad beslag
  3. Verhit het wafelijzer op de hoogste stand en bestrijk het met wat olie met behulp van een borsteltje.
  4. Lepel er dan 2 eetlepels beslag op per wafeltje en duw enkele blauwe bessen in het beslag.
  5. Bak zo de wafeltjes telkens per twee.
  6. Schik de wafeltjes op de borden en werk af met nog wat extra blauwe bessen, verse munt en eventueel nog extra verse kaas.

Recept en styling in betaalde samenwerking met Campina.