Menu

Kleurrijke herfstsalade met pompoen, feta en granaatappel

2016-10-28-kleurrijke-herfstsalade-lrFoto: Joke Van den Heuvel

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • ½ butternut pompoen
  • 200 g rucola
  • 50 g groene linzen
  • 1 sjalotje
  • handvol nootjes (bv. pecannoten en pompoenpitten)
  • handvol gedroogde cranberries
  • 4 el granaatappelpitjes
  • 4 el verkruimelde feta
  • olijfolie
  • witte wijnazijn
  • honing
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de butternut pompoen, verwijder de pitjes. Snijd de pompoen in blokjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bedruppel met wat olijfolie, honing en kruid met peper en zout. Laat zo’n 25 à 30 minuten roosteren in de oven.
  1. Kook de linzen gaar in wat bouillon. Laat ze nadien nog een beetje stoven met een sjalotje en wat olijfolie.
  1. Schik de rucola in een slakom. Leg hier de stukjes pompoen en de linzen op. Doe er de feta, de nootjes, de gedroogde cranberries en de granaatappelpitjes op. Bedruppel de salade met wat olijfolie en witte wijnazijn. Kruid af met peper en zout.

Recept en styling voor Dille & Kamille.