Menu

Bladerdeegvlecht met blauwe bessen en lemon curd

Ingrediënten

  • 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
  • 4 el volle verse kaas (bv. van Campina)
  • handvol blauwe bessen
  • 2 el lemon curd
  • 1 el vanillesuiker
  • 1 ei
  • scheutje melk
  • handvol pistachenootjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat.
  3. Meng de verse kaas met de lemoncurd en de vanillesuiker.
  4. Bestrijk het middenste deel van het bladerdeeg met het kaasmengsel en strooi de blauwe bessen erover.
  5. Vouw de bovenste randen naar binnen. Snijd de zijkanten in naar binnen en vouw de reepjes bladerdeeg naar binnen.
  6. Klop het eitje los en bestrijk de bladerdeegvlecht ermee. Hak de pistachenootjes fijn en strooi ze over de bladerdeegvlecht. Bak zo’n 20 minuten in de oven en serveer.

Recept in betaalde samenwerking met Campina.