Menu

Paasbroodjes met ricotta en kruiden

Zalig! Wat een heerlijk weer vandaag. Ideaal dus om receptjes uit te proberen voor onze grote paasbrunch zondag (je kan nooit te veel brunchen toch 😉 ). Ik maakte alvast deze super makkelijke paasbroodjes. Kei lekker, snel klaar en ze staan zo schattig op die paastafel!

Ingrediënten (voor 6 broodjes)

  • 2 blikjes Danerolles Croissant deeg of 1 blik Danerolles croissant deeg extra large
  • 6 el ricotta
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 2 el olijfolie
  • Handvol verse basilicum
  • Enkele blaadjes verse oregano
  • 3 kl za’atar of provençaalse kruiden
  • 3 kl sesamzaadjes
  • 7 eitjes
  • Scheutje melk

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Mix de ricotta met de zongedroogde tomaatjes, olijfolie, verse basilicum, de oregano en ½ kl za’atar of Provençaalse kruiden.
  3. Open het blikje Danerolles en rol het deeg volledig uit. Snijd er rechthoeken van en bestrijk ze met het ricottamengsel. Rol de rechthoeken op tot een worst en snijd ze in twee. Vlecht dan een vlecht met de twee delen en maak de uiteindes aan elkaar vast zodat je een krans krijgt.
  4. Zet de kransjes op een bakplaat met bakpapier en zet in het midden telkens een eitje. Klop het resterende eitje los met een scheutje melk. Strijk de broodjes ermee in en bestrooi met de rest van de za’atar of provençaalse kruiden en de sesamzaadjes. Bak de paasbroodjes zo’n 15 à 20 minuten in de oven.

Recept in betaalde samenwerking met Danerolles.