Menu

Pannenkoeken met banaan, chocolade en verse kaas

Het is 2 februari en traditioneel dus pannenkoekendag. Ik ging deze keer eens voor dikke pannenkoekjes met banaan, chocolade en verse kaas. Lekker als ontbijt maar ook als vieruurtje of ja gewoon als je er zin in hebt ;-)!

Ingrediënten – 8 stuks (voor 2 of 4 personen)
  • 2 rijpe bananen
  • 1 potje verse kaas van Campina (vol of mager naar keuze)
  • 3 eieren
  • 100 g bloem (witte, volkoren, spelt,… wat je zelf verkiest)
  • 2 repen pure chocolade
  • 2 kl honing
  • scheutje arachideolie of zonnebloemolie
Bereiding
  1. Pel de banaan. Doe de banaan samen met de verse kaas, de eieren en de bloem in de blender of keukenrobot en mix tot een glad beslag.
  2. Hak de chocolade fijn.
  3. Verhit de olie in een pannenkoekenpan en giet er wat van het beslag in, strooi er wat fijngehakte chocolade op. Draai de pannenkoek om wanneer je bovenaan kleine luchtbelletjes ziet en de pannenkoek onderaan gebakken is. Bak de pannenkoekjes zo één voor één (je kunt ze warm houden onder aluminiumfolie of in de microgolf 1 min. terug opwarmen).
  4. Pel de tweede banaan en snijd in stukjes. Leg de pannenkoeken op de borden en leg er de stukjes banaan en de rest van de fijngehakte stukjes chocolade bij. Werk af met de honing en serveer.

Recept in samenwerking met Campina.