Menu

Preipatatjes met kabeljauw uit de oven

Het is woensdagmiddag, dan maakte ons bomma vroeger preipatatjes. Mijn zus Elise en ik waren er verzot op en keken er super hard naar uit. Onlangs besloten we om het nog eens samen te maken uit nostalgie. Want het is en blijft op en top comfortfood voor een koude winterdag.

Ingrediënten
  • 2 kabeljauwfilets
  • 2 preiwitten
  • 6 loskokende aardappelen
  • 2 el boter
  • scheutje melk
  • 2 el gemalen kaas
  • snuifje nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water.
  2. Kruid de kabeljauw met peper en zout en gaar ‘m in de stoomoven (bv. met het automatische programma van de Miele ovens) of gaar ‘m 12 minuten op 180°C in de oven.
  3. Verwijder de harde donkergroene uiteindes van de prei, snijd overlangs in twee en spoel de preien schoon. Snijd ze in halve maantjes en stoof de prei nadien aan in een eetlepel boter. Kruid met peper en zout.
  4. Giet de aardappelen af en plet er de prei en de kabeljauw onder. Doe er de melk en de boter bij en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Lepel de preipatatjes met de kabeljauw in een ovenschaal en strooi er de kaas bovenop. Zet zo’n 10 à 12 minuten onder de grill tot je een mooi donkerbruin korstje krijgt en serveer meteen.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Miele.