Menu

Pokébowl met mango, zalm en edamamedip

Nood aan een zonnetje? Sluit je ogen, proef van deze poké bowl en droom weg naar exotische oorden met de voetjes in het zand!

Poké watte? De poké bowl kent zijn oorsprong in Hawaii maar heeft ook wortels in de Japanse keuken. Rauwe vis wordt gecombineerd met allerlei groentjes, vaak ook rijst en een lekker sausje. Ik maakte er eentje met zalm, mango en edamame (sojaboontjes). Lekker als lunch of licht diner.

Ingrediënten( 2 personen)

  • 1/2demango
  • 1 grote zalmfilet zonder vel
  • 100 g postelein of salade naar keuze
  • 1/4dekomkommer (in de lengte)
  • 6 radijsjes
  • 2 lente-uitjes
  • zwarte sesamzaadjes
  • 1 kl chilivlokken
  • Enkele partjes limoen

Voor de edamamedip:

  • 150 g edamame
  • Sap van 1/2delimoen
  • 2 grote el Griekse yoghurt
  • Peper en zout

Voor de dressing:

  • 2 el sojasaus
  • Scheutje water
  • sap van ½ limoen
  • 1 kl honing

Bereiding

  1. Kook de edamame beetgaar in gezouten water. Laat ze even uitlekken en mix ze fijn in de keukenrobot of met een staafmixer samen met het limoensap en de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.
  2. Schil de mango en snijd in blokjes. Snijd de radijsjes in schijfjes en schil dunne linten van de komkommer met behulp van een dunschiller.
  3. Snijd de zalmfilet in blokjes.
  4. Neem twee kommetjes en schik er de postelein in. Schik er de komkommerrepen, de schijfjes radijs, blokjes mango en zalm in. Lepel er de edamamedip bij. 
  5. Snipper de lente-uitjes fijn en meng de ingrediënten voor de dressing. 
  6. Werk de poké bowls af met wat fijngesnipperde lente-ui, chilivlokken, sesamzaadjes en de dressing. Serveer er de partjes limoen bij.

Tip: je kunt onderaan ook een laagje (sushi)rijst leggen.

Tip:je kunt de edamame dip ook vervangen door guacamole of partjes avocado.

Tip:serveer de poké bowl met wat wasabi of opgelegde gember.

Dit receptje creëerde ik voor Waasland Shopping ter ere van de Happy Food Week. Lees er alles over op hun website!