Menu

Paaskoekjes

Het is bijna Pasen! Een ideaal moment dus om nog eens in de keuken te duiken. Deze paaskoekjes maak je van eenvoudig basisdeeg voor koekjes. Steek leuke vormpjes uit het deeg en versier ze met glazuur in allerlei kleurtjes.

Ingrediënten

  • 150 g boter
  • 150 g kristalsuiker (of zusto)
  • 300 g zelfrijzende bloem (of glutenvrije bloem gemengd met glutenvrij bakpoeder)
  • 1 ei

Voor het glazuur:

  • 1 eiwit
  • 200 g poedersuiker
  • gele en roze voedingskleurstof (te koop in de supermarkt). Je kunt ook natuurlijke kleurstoffen gebruiken (rode bietensap, sinaasappelsap,…)

Bereiding

 1. Meng de boter met de suiker en roer glad. Voeg het ei en de zelfrijzende bloem toe. Kneed tot een mooi deeg. Laat het deeg een half uurtje rusten onder plastic folie in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad, steek er vormpjes uit en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak ze zo’n 10 min. in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat de koekjes afkoelen.

3. Maak glazuur door het eiwit te mengen met de poedersuiker. Verdeel in 3 porties in 3 kommetjes en voeg aan 1 kommetje de roze kleurstof en aan het andere de gele kleurstof toe. Doe elk glazuur in een spuitzak met een fijn spuitmondje (je kunt hiervoor ook een diepvrieszakje gebruiken of een stukje bakpapier oprollen tot een horentje. Vul het diepvrieszakje of het papieren hoorntje en knip er dan een fijn puntje af). Versier de koekjes.

Tip:

Ik heb hier thuis leuke paaskoekjesvormen liggen van Hema, Ikea, Dille & Kamille,… Maar als je er geen in huis hebt kun je onderstaande figuurtjes afdrukken en ze uitknippen in karton. Zo kun je ze op het koekjesdeeg leggen en leuke paasvormpjes uitsnijden.

Op zoek naar nog meer recepten voor Pasen? Die vind je hier!