Menu

No bake cheesecake met paaseitjes

Say cheese voor deze super schattige en romige cheesecakes met paaseitjes. Ze zijn heel makkelijk om te maken en je hebt er niet eens een oven voor nodig. Even mengen, enkele uurtjes laten opstijven in de koelkast en klaar! Je kunt ze ook perfect één of twee dagen van te voren maken.

No bake cheesecake met paaseitjes

Ingrediënten (2 kleine cheesecakes)

 • 4 spritskoekjes
 • 2 eetlepels boter
 • 100 g volle plattekaas van Campina
 • 200 ml volle room 33% van Campina
 • 50 g poedersuiker
 • Merg van 1/2devanillestokje of een scheutje vanille-extract
 • 8 paaseitjes (gemengde smaken naar keuze)
 • 2 blaadjes gelatine

Optioneel voor de afwerking: 2 suikerkipjes

Bereiding

 1. Maal de spritskoekjes fijn in de keukenrobot of doe ze in een plastic zakje en klop ze stuk. Meng de gemalen spritskoekjes met de boter tot een plakkerig deeg. 
 2. Neem 2 minispringvormen (ik gebruikte die van Jamie Oliver) en bekleed de bodem met een rondje bakpapier. Druk er het koekjesdeeg in aan tot je een mooie bodem krijgt. Zet even weg in de koelkast.
 3. Laat de gelatineblaadjes weken in een kommetje met koud water.
 4. Breng de volle room van Campina aan de kook en draai het vuur stiller van zodra de room kookt. Knijp de gelatineblaadjes uit en meng ze onder de warme room tot de blaadjes opgelost zijn. Meng er de poedersuiker en het vanillemerg of de vanille-essence onder. Laat even afkoelen.
 5. Meng het roommengsel onder de plattekaas. Hak de helft van de paaseitjes fijn en strooi ze voorzichtig in het cheesecakebeslag.
 6. Haal de springvormen uit de koelkast en giet er het cheesecakebeslag in. Laat minimum 4 uur opstijven in de koelkast.
 7. Snijd de cheesecake los van de springvorm met behulp van een mesje en ontvorm ze. Steek een mesje tussen de bodem en het bakpapier en maak de cheesecakes zo los van de bodem. Leg ze op de borden. Hak de rest van de paaseitjes en strooi over de cheesecakes. Werk eventueel af met paaskipjes en serveer.

Tip:Je kunt de hoeveelheden ook verdubbelen en de cheesecake meteen voor 4 personen maken in een grote springvorm.

Tip: Geen springvorm? Je kunt de cheesecakes ook in glaasjes maken, dan eet je ze meteen uit het glaasje.

Dit receptje kwam tot stand in samenwerking met Campina. Campina gebruikt enkel melk van Belgische koeien en zorgt daarmee voor uiterst kwalitatieve zuivel. Hun brede gamma aan zuivelproducten leent zich perfect tot het maken van zowel hartige als zoete gerechten. Ik liet mij hierdoor inspireren voor het maken van deze super lekkere en romige cheesecakes. Enjoy en vrolijk Pasen ;-)!