Menu

Lenterolletjes met viooltjes

 

De dagen worden langer, de temperatuur stijgt, de bloemetjes komen uit en eindelijk is de zon daar die we zo lang hebben moeten missen. Zalig toch de lente! Dus kreeg ik spontaan zin in lenterolletjes en dat mag je deze keer best letterlijk nemen want ik verwerkte er viooltjes in vanop mijn terras. Enkele dagen geleden stond plots heel mijn terras vol met deze mooie eetbare bloemetjes en daar moest ik toch wel iets mee doen ;-). De viooltjes schijnen mooi door het rijstpapier en zo ogen de lenterolletjes extra feestelijk en fris. Enjoy!

Ingrediënten (voor 6 lenterolletjes)

  • 1/2 wortel in julienne
  • 1/4 komkommer in julienne
  • een handvol ijsbergsla, fijn gesneden
  • een handvol rijstvermicelli
  • 6 rijstvellen
  • 12 gekookte garnalen (ik gebruik garnalen in look voor de extra smaak)
  • 1 lente-uitje
  • verse koriander
  • verse munt
  • 18 viooltjes
  • hoisinsaus

Bereiding

  1. Kook de rijstvermicelli kort. Spoel met koud water en laat uitlekken.
  2. Neem een diep bord (ik gebruik een taartvorm want dat werkt heel makkelijk) en doe hierin wat warm water. Week er voorzichtig een rijstvel in en leg nadien het rijstvel op een proper werkblad.
  3. Leg wat rijstvermicelli, julienne van wortel en komkommer, fijngesneden lente-ui, verse munt en koriander in het midden van het rijstvelletje. Laat de randen vrij! Leg daarboven twee garnalen.
  4. Vouw de zijkanten van het rolletje naar binnen, neem het rijstvel onderaan vast en rol naar boven over de vulling, rol nogmaals. Leg nu 3 viooltjes bovenaan op het rijstvelletje en rol de lenterol helemaal dicht. Nu zie je de viooltjes door het rijstpapier. Herhaal dit voor alle rolletjes.
  5. Serveer met hoisinsaus.

lenterolletjes viool 6