Menu

Kerstcake met speculaas- en mandarijntopping

cake-kaneelfrosting-1

Jaja ik heb al een kerstdessert op mijn menu gezet maar zie dit maar als een extra keuze of een lekker tussendoortje voor tijdens de kerstvakantie. Super makkelijk en ideaal voor noodgevallen (mocht je eerste dessert toch mislukken of je onverwacht bezoek krijgen).

Voor de cake:

  • 4 eitjes
  • 200 g suiker
  • 200 g boter
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • zeste van een mandarijn

Voor de boterroom:

  • 250 g boter
  • 250 g poedersuiker
  • 2 tl speculaaskruiden
  • zeste van twee mandarijntjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de eitjes met de suiker. Smelt de boter en doe deze hieronder. Meng er de bloem onder tot je een glad deeg krijgt. Meng hier de zeste van de mandarijn onder. Doe het deeg in een beboterde en met bloem bestoven bakvorm. Bak het zo’n 40 min. in de oven. Laat afkoelen.
  2. Mix intussen de zachte boter met de poedersuiker tot je een zacht glazuur krijgt. Meng er de speculaaskruiden en de zeste van een mandarijntje onder.
  3. Strijk de speculaas- en mandarijntopping op de cake. Werk af met nog wat extra zeste van mandarijn en eventueel nog wat kaneelpoeder.