Menu

Dit proef je dit weekend op Antwerpen Proeft

De openingsdag van de 13de editie van het culinaire festival Antwerpen Proeft was een groot succes. Afgelopen woensdag 1 mei was het gezellig druk en werd er gesmuld dat het een lieve lust was. Ook vandaag en dit weekend kun je je smaakpapillen hier nog laten verwennen. Dit zijn mijn favoriete gerechtjes van deze editie:

1 The Jane**

Voor mij ongetwijfeld de topper van dit foodfestival: de risotto in ’t groen met zachtgegaarde paling, voorjaarskruiden en gekonfijte citroen van topchef Nick Bril. Er boenk op zou ik zeggen. Ongelooflijk hoe deze chef erin slaagt om niet enkel The Jane** maar ook zijn nieuwste telg August én een topstand op een culinair festival te runnen. Tussendoor geeft hij ook nog eens demo’s op het AEG Proeft theater. Respect!

2 Les Années Folles

Enkele maanden geleden ging ik voor het eerst eten in dit kleine stijlvolle restaurant aan de Mechelsesteenweg in Antwerpen. Het was fantastisch! Ook op Antwerpen Proeft stelt dit koppel niet teleur met hun gekonfijte koolvis met Belgische asperges, mosseltjes en vadouvan (Indiase kruidenmengeling). Perfect gegaard, licht en zeer smaakvol!

3 Komilfoo

Heerlijk die sushi-no-bowl van gemarineerde ombervis, Japanse rijst, avocado en ponzu! Al denk ik dat ik dit weekend ook echt nog eens terug moet voor die tartelette van ossenstaart met harissa. Zag er top uit!

4 Joost Arijs

Ook mijn favoriete patissier van het land is dit jaar weer van de partij. Zijn yoghurtijs met crèmeux van passievrucht, granité van citroengras en amandelbiscuit doet al dromen naar zomerse exotische bestemmingen.

5 Meliefste

Het dessertje van restaurant Meliefste (Nederland) nam me in één hap terug mee naar de rabarber-aardbeienconfituur van mijn grootmoeder. Prachtig gepresenteerd, helemaal volgens het seizoen, erg fris en lekker!

Ook leuk:

Het aanbod dit jaar is overweldigend! Met 80 gerechten van maar liefst 35 restaurants ben je hier wel even zoet. Ga zeker eens langs bij topsommelier Sepideh voor een glaasje wijn, laat je verleiden door het smørrebrød van Dagny Ros of de tostadas van barbecuerestaurant Black Smoke. En sluit af met een ijsje van crèmerie Germaine of een chocolaatje van chocoladehuis Boon.

Meer info en het volledige programma vind je op www.proeft.be