Menu

Pannenkoekwrap met hummus en zoete aardappel

Ze zijn super makkelijk te maken, deze hartige pannenkoekwraps met zoete aardappel. Lekker en gezond als lunch of leuk voor op je picknick!

Ingrediënten (4 personen)

Voor de pannenkoekenwraps:

  • 3 eieren
  • 75 g bloem
  • 150 ml melk
  • 2 el olie
  • 2 el dragon, fijngehakt
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 2 el bieslook, fijngehakt
  • snufje cayennepeper
  • peper en zout

Voor de hummus:

  • 1 blik kikkererwten (hou 1/3 van het vocht bij voor onder de hummus en hou 2 el kikkererwten apart)
  • 1 tl tahini (sesampasta)
  • 1 teentje look
  • 2 el olijfolie
  • 1 el currypoeder

Voor de vulling:

  • 1 grote zoete aardappel, geschild, gekookt en in stukjes gesneden
  • 4 eitjes, hardgekookt en in stukjes gesneden
  • 12 stukjes gegrilde paprika uit bokaal
  • 4 el zure room

Bereiding

Doe de kikkererwten, de tahini, olijfolie, het currypoeder en de look in de keukenrobot. Mix glad. Meng de eieren met de bloem en de melk tot een glad pannenkoekenbeslag, doe er de kruiden onder en kruid af naar smaak. Bak de pannenkoeken in een pannenkoekenpan* met wat olie. Bestrijk de pannenkoeken met de hummus, doe er de kikkererwten, zoete aardappelblokjes, gegrilde paprika, hardgekookte eitjes en zure room op. Sluit de wrap.

Recept & styling in opdracht van Dille & Kamille.