Menu

6 hippe adresjes in Ubud – Bali

Ubud is gelegen in het centrum van Bali en je mag het ook gerust het hart van het eiland noemen. Het is zo’n plek waar je de kracht van de natuur én cultuur voelt tot in elke vezel van je lijf. Het is een plaats die je niet snel vergeet en die je bijblijft als een klein stukje groen paradijs. En ja ook al hebben velen dat paradijs intussen ontdekt en is het er behoorlijk druk, voor mij blijft Ubud een plek waar ik opnieuw in balans kom, waar ik het evenwicht vind tussen de natuur in de jungle en de hippe plekjes in de levendige binnenstad.

In 4 jaar tijd is er wel wat veranderd op dit godeneiland, zoals de Balinezen het graag noemen. Het lijkt alsof menig toerist de weg naar dit ooit zo ongerepte paradijs heeft gevonden. Bali wordt overspoelt door toerisme en daarmee openen er ook massaal veel nieuwe restaurants of winkeltjes. Deze keer gingen we daarom niet op zoek naar culturele trekpleisters (daarover kan je alles hier lezen) maar ontdekten we internationale trends en hippe plekjes op het eiland. Ik geef je alvast onze 6 favoriete plekjes mee!

1 Logeren bij Belgen in Villa Sabandari

Vorige keer al verloor ik mijn hart in het prachtige Ubud, voor mij één van de mooiste plekjes op Bali, prachtig groen en doordrongen van de lokale cultuur en religie. Ook al is het centrum van Ubud ontzettend druk geworden, net erbuiten vind je een prachtige groene oase waar je helemaal tot rust komt. Wij kozen zo voor een verblijf in Villa Sabandari, uitgebaat door de Belg Dirk Weemaes.

Jammer genoeg hadden wij hier een beetje pech met 4 dagen regen maar toch vonden wij het er fantastisch. De huisjes zijn ruim en mooi ingericht en het zwembad biedt een fantastisch uitzicht op de rijstvelden, de tuin is prachtig en elke avond hoorden we hier enkel de mysterieuze geluiden van de jungle. ’s Ochtends kregen we elke dag een ander vers ontbijt geserveerd in onze villa. Het personeel deed alles met een grote glimlach (en een vleugje humor!) en bracht ons van en naar het centrum met een shuttlebusje. Bedankt Dirk en iedereen van Villa Sabandari voor een echt droomverblijf!

Een speciale vermelding ook voor de Taksu Spa, die we boekten op aanraden van Dirk. Hier genoten we van een Twilight behandeling, een massage en een rozenbad onder de sterrenhemel in de natuur. Een van de mooiste ervaringen tijdens onze vakantie, gewoonweg fantastisch! Nadien proefden we van een verfijnd biologisch diner.

Beetje natuur opsnuiven? Wandel dan zeker Ubud door naar de Campuhan Ridge Walk, een super mooie minitrekking door de rijstvelden en de jungle. Om stil van te worden!

2 Ubud Raw Chocolate

4 jaar geleden was hier nog totaal geen sprake van maar nu vind je naast de koffieplantages in Bali ook heel wat cacaoplanten. Ubud Raw Chocolate Factory (Jl. Raya Sayan 74) is een klein chocoladebarretje waar je chocolade kunt proeven met enkel natuurlijke ingrediënten van de regio. Lekker puur, in chocolademelk of als raw cacaonibs (die laatste heb ik mee naar huis genomen!).

3 Watercress Café

Ongetwijfeld één van de hipste én populairste plekjes op Ubud: het Watercress Café (Jl. Monkey Forest) met z’n Australische uitstraling en internationale gezonde gerechten. Wij smulden er van een home made ice tea (standaard geserveerd met een bolletje sorbet) toastjes met waterekers en een homemade burger (gemaakt van lokaal varkensvlees). Ook de cheesecake met oreo of snickers is to die for!

 

4 Three Monkeys

Het was de tweede keer dat we aten bij Three Monkeys (JL Monkey Forest) en opnieuw vonden we alles erg lekker. Kies voor de regionale gerechten geniet van het prachtige uitzicht op de rijstvelden. Restaurant with a view!

5 Kebun Café

Ben je op zoek naar iets helemaal anders? Dan is het Kebun Café (JL Hanoman) helemaal jouw ding met internationale gerechtjes. Ik was vooral onder de indruk van de prachtige inrichting en styling. Eigenlijk wou ik graag alles mee naar huis nemen! Maar we hebben het gehouden bij een lime refresher. Zalig verfrissend!

6 Market Ubud Palace

Ok, het is er megatoeristisch maar toch moet je er geweest zijn. Op deze markt in het hart van het centrum vind je allerlei exotische fruitsoorten in alle geuren en kleuren. Ook letterlijk want de ‘jackfruit’ of durian ruikt vrij sterk naar zweetvoeten maar wordt in Azië beschouwd als een echte delicatesse. Hij wordt ook door vegetariërs erg geliefd omdat het fruit een draadjesstructuur heeft dat doet denken aan stoofvlees en voor allerlei bereidingen kan gebruikt worden. Experimentje volgt ;-)!

Meer weten over de culturele adresjes in Ubud? Lees het hier!