Menu

Halloweencupcakes

halloween copy 1
Ik moet eerlijk toegeven dat ik zelf niet zo’n fan ben van het overnemen van Amerikaanse gewoontes. Ik hou geen ’trick or treat’ of doe heuse halloweenparty’s. Maar cupcakes maken voor een thema vind ik altijd tof en omwille van de vele aanvragen maakte ik Halloween cupcakes. Ik wilde niks te kitsch doen dus werden het chocoladecakejes met chocolade crème au beurre en een ‘spinnenweblaagje’.
[line]
Ingrediënten (voor 8 grote cakejes)
  • 400 g suiker
  • 400 g boter
  • 400 g zelfrijzende bloem
  • 4 eitjes
  • 2 el cacaopoeder
  • 2 repen chocolade (melk of puur)
Voor de crème au beurre:
  • 250 g zachte boter
  • 250 bloemsuiker
  • 100 g pure chocolade
  • 3 el cacaopoeder
Voor het chocolade spinnenweblaagje:
  • 6 repen pure chocolade
  • 5 repen witte chocolade
halloween copy 2
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Klop de eieren op met de suiker. 
  3. Smelt de boter met de chocolade. Meng het botermengsel onder de eieren.
  4. Zeef er de bloem en het cacaopoeder onder. Meng goed.
  5. Zet de cakejes 25 min. in de oven en laat afkoelen alvorens je het boterglazuur erop smeert.
  6. Maak de crème au beurre door de boter te mengen met de poedersuiker, de gesmolten chocolade en het cacaopoeder. Smeer de crème au beurre op de cakejes.
  7. Smelt de donkere en witte chocolade apart. Doop de geglazuurde cakejes onder in de pure chocolade. Neem een spuitzak of maak er eentje van bakpapier en vul die met de witte chocolade. Spuit drie cirkels op de cakejes en trek dan met een mes lijnen van binnen naar buiten zodat je een spinnenweb krijgt.
  8. Decoreer met wat spinnen en klaar!

Mijn nichtje vond ze wel lekker 🙂

louise 1 Louise 2 Louise 3