Menu

5 x lekkers voor bij de koffie

Toegegeven je zal mij zelden aan een koffie zien nippen. Maar al het zoete lekkers voor erbij daar zeg ik geen nee tegen ;-). Ook koken met koffie vind ik wel top. Een lekkere tiramisu, een ijs of gebak met mokka. Mmm… Ik inspireer je graag met deze 5 zoetigheden om je koffiepauze nog beter te maken.

#publiciteit

Op z’n zondags: zelfgemaakte koffiekoekjes

Bij ons thuis zijn koffiekoeken een ding. Dat was al zo toen ik kind was en het is een traditie die ik graag in ere hou. Ik vind het ook super tof om zelf koffiekoekjes te maken. Zoals deze zelfgebakken rozijnenkoekjes.

Snuifje nostalgie: Broodpudding

Het is een echte ouderwetse klassieker maar als deze goed gemaakt is, vind ik dat echt super lekker. Het is bovendien een ideaal recept om je restjes oud brood in te verwerken. Liefst van al eet ik mijn broodpudding met rozijnen én chocolade. Waarom zou je moeten kiezen ;-). Mag het wat origineler? Check hier mijn recept voor broodpudding met banaan.

Heerlijk hip: worteltaart met witte chocolade

Mijn all-time favoriete taart: worteltaart of carrotcake! Ok je bent er wel eventjes mee bezig om deze te maken maar het resultaat is een echte topper van een taart. Met de cream cheese topping mag je gerust overdrijven. Voor een origineel effect kun je zelfs wat koffie onder het glazuur mengen en de taart afwerken met wat cacao. Oh’s en ah’s verzekerd!

Lekker voedzaam: volkoren appel-notenmuffins

Mag het wat gezonder en toch voedzaam? Dan zijn deze volkoren appel-notenmuffins mijn favoriet. Ze zijn super eenvoudig om te maken, zien er leuk uit en bevatten eigenlijk alleen goede ingrediënten. Maak ze bijvoorbeeld op zondag en neem ze dan enkele dagen mee naar je werk. Zo wordt die koffiepauze tussen alle drukte nog beter.

Vleugje luxe: Tiramisu met aardbeien en limoncello

Ok misschien geen doorsnee gebakje voor je koffiepauze maar wel eentje om mee uit te pakken en eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. In deze tiramisu zit ook een vleugje koffie om het dessert net wat meer pit te geven. Gebruik daarvoor een kopje straffe koffie. Door een toestel van illy of Nespresso te gebruiken kun je kopje per kopje zetten en makkelijk kiezen voor een specifieke smaak (meer of minder gebrand aroma). Handig! Geen fan van limoncello? Dan kan klassieke amaretto natuurlijk ook nog altijd. Of je kunt de alcohol ook helemaal weglaten. Zo wordt de tiramisu kidsproof.

Tekst in betaalde samenwerking met koffiemarkt.be.