Menu

Broodpudding met banaan en chocolade

Last van winterblues? Dan moet je beslist deze broodpudding met banaan en chocolade eens proberen. Super makkelijk om te maken, je gebruikt meteen je restjes oud brood op én het resultaat is, al zeg ik het zelf, verslavend lekker! Hallo nostalgie en bye bye winterdip!

Ingrediënten (1 grote rechthoekige bakvorm of ovenschaal)

  • 1 oud brood (ik gebruikte een mengeling van een half oud brood, 2 pistoletjes en 2 rozijnenkoeken)
  • 4 eieren
  • 700 ml melk
  • 1/2de vanillestokje (kan je ook weglaten)
  • 100 g rietsuiker
  • handvol rozijnen
  • 2 rijpe bananen
  • 50 g pure chocoladecallets (bv. van Callebaut) of gebruik chocoladerepen en snijd ze in stukjes
  • 1 el boter
  • 2 el bloem
  • 2 el poedersuiker (optioneel voor de afwerking)

Bereiding

  1. Warm de melk op in een steelpannetje op het vuur. Schraap de zaadjes van het vanillestokje en voeg het samen met het halve stokje bij de melk. Warm verder op maar laat niet koken.
  2. Snijd het brood (of de pistolets, koffiekoeken,…) in stukken en doe alles in een grote kom. Giet er de melk op en laat een half uurtje weken.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng geweekte brood tot een mooi beslag (er mogen eventueel nog stukjes in zitten) en meng er de eieren onder. Pel de bananen en plet in een kommetje met een vork. Meng de geplette bananen samen met de rozijnen en de chocoladecallets onder het broodmengsel.
  4. Beboter een rechthoekige bakvorm of ovenschaal en bestuif met bloem. Giet het beslag erin.
  5. Bak het beslag een uur in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen. Je kunt de broodpudding ontvormen en in stukken snijden of zo stukjes snijden uit de bakvorm. Ik vind ‘m het allerlekkerst als hij nog een beetje warm is! Werk eventueel af met wat poedersuiker.

Tip: bewaar de broodpudding in een luchtdichte doos, zo blijft hij lekker lang zacht.

Tip: je kunt deze broodpudding ook perfect zonder banaan maken.