Menu

Blauwe bessen muffins met havermout

Ingrediënten (10 muffins)

  • 150 g zelfrijzende bloem + 1 el extra
  • 100 g fijngemalen havermout
  • 100 g boter
  • 1 eidooier
  • 100 g rietsuiker
  • 300 melk
  • snuifje zout
  • 150 g blauwe bessen (vers of diepvries)

Voor het glazuur:

  • 4 el poedersuiker
  • enkele druppels citroensap
  • enkele druppels water
  • Bereiding

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Doe de melk samen met de rietsuikere in een steelpannetje en warm een beetje op.
  3. Doe de havermout samen met de zelfrijzende bloem in een kom, voeg het zout toe en voeg de eidooier toe en meng goed.
  4. Giet er de warme melk op. Melk alles goed door. Voeg de boter eraan toe en meng goed.
  5. Bestrooi de blauwe bessen met de bloem (zo zakken ze niet naar de bodem) en meng even. Meng ze nadien onder het beslag.
  6. Lepel het beslag in muffinvormpjes of papiertjes en bak de muffins zo’n 30 min. in de oven. Haal ze uit de oven en laat ze een beetje afkoelen.
  7. Meng alle ingrediënten voor het glazuur en druppel het glazuur over de muffins.