Menu

Italiaanse salade met burrata en parmaham

Oh wat een heerlijke zondag was het vandaag he! Ik wil dan optimaal genieten en niet zo lang in de keuken staan. Deze salade doet mij wegdromen naar het fantastische Italië. De basis zit ‘m in goede ingrediënten die je samen combineert tot een lekkere smaakvolle salade. Snel klaar en ideaal op zo’n warme dag als vandaag!

Italiaanse salade met burrata en parmaham

Ingrediënten (2 personen)
  • 1/2de courgette
  • 100 g gekleurde kerstomaatjes
  • 60 g gemengde salade (gewassen)
  • 1 burrata
  • 6 sneetjes parmaham
  • 8 halve artisjokhartjes uit bokaal
  • 50 g pijnboompitten
  • enkele takjes verse kruiden naar keuze (bv. basilicum, citroentijm, oregano,…)
  • 6 el olijfolie
  • peper en zout
Bereiding
  1. Schik de salade op de twee borden. Spoel de kerstomaatjes, halveer ze en schik ze op de salade.
  2. Spoel de courgette en snijd in schijfjes. Bestrijk ze met olijfolie en bak ze in een (grill)pan of tussen een grillmachine (ik gebruik hier simpelweg mijn croque monsieur machientje voor). Schik de schijfjes gegrilde courgette op de salade. Schik er de artisjokhartjes en sneetjes parmaham bij.
  3. Rooster de pijnboompitjes kort in een pannetje zonder vetstof.
  4. Halveer de burrata en schik een helft op elke salade. Bedruppel met olijfolie, kruid met peper en zout en werk af met de verse kruiden en de geroosterde pijnboompitten.

Tip: je kunt de burrata ook perfect vervangen door mozzarella.

Tip: ook lekker als meeneemlunch