Menu

Pizza met tomaat, mozzarella en courgettelinten #kokenintijdenvancorona

Nog op zoek naar iets leuks om te doen vandaag? Wat dacht je ervan als je eens pizza’s ging bakken. Helemaal from scratch met je eigen deeg én tomatensaus. Laat het smaken!

Bekijk de stap voor stap kookvideo op mijn Instagram!

Ingrediënten (2 pizza’s):

Voor het pizzadeeg:

  • 200 g bloem
  • 7 g instant droge gist
  • 100 ml lauwwarm water
  • grote snuif zout
  • 2 olijfolie + extra om de kom in te vetten

Voor de saus:

  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 3 tomaten
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voor de topping: 

  • 1 bolletje mozzarella
  • 2 el gemalen kaas
  • handvol kerstomaatjes
  • courgettelinten ( snijd linten van een courgette met behulp van een dunschiller)

Bereiding

  1. Doe het water en de gist in de kommetje. Laat even staan tot er luchtbelletjes verschijnen. Doe de bloem in een kom, giet er het water met de gist bij. Voeg er het zout en de olijfolie aan toe en kneed tot een glad en homogeen deeg. Rol het deeg tot een bol.
  2. Doe het deeg in een ingevette kom (gebruik hiervoor wat olijfolie). Dek het deeg af met een schone keukenhanddoek en laat minstens 90 minuten rijzen op een warme plaats.
  3. Pel de look en de sjalot en snijd fijn. Snijd de tomaten in grote stukken.
  4. Stoof de fijngesneden look en het sjalotje aan in wat olijfolie. Voeg de tomaten toe en voeg een beetje water toe. Laat stoven tot je een mooie dikke saus krijgt. Kruid met peper, zout en oregano. Verwarm de oven voor op 210°C.
  5. Verdeel het deeg na het rijzen in 2 gelijke bollen. Rol elke deegbol uit met wat bloem tot een mooie pizzabodem.
  6. Leg de pizzabodems op een bakplaat, bestrijk ze met de tomatensaus. Leg er wat mozzarella, gemalen kaas, gehalveerde kerstomaatjes en courgettelinten op.
  7. Bak de pizza’s zo’n 10 min. in de oven tot ze mooi goudbruin en krokant zijn.