Heerlijk toch die zomer?! Ik hou ervan om dan simpele maar heerlijke dessertjes te maken met vers zomerfruit. Zoals deze galette met perzik en framboos die ik maakte voor Dille & Kamille. Die maak je zelfs klaar op vakantie!
Voor 4 tot 6 personen
- 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg
- 4 perziken
- 100 g frambozen
- 2 el rietsuiker
- sap van ½ citroen
- 3 el lemoncurd
- 1 eidooier
- scheutje melk
- Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de perziken in twee, verwijder de pitten en snij de perziken in partjes.
- Leg het vel bladerdeeg met bakpapier op een bakplaat. Bestrijk de bodem met de lemoncurd, laat de randen wel vrij.
- Schik er de partjes perzik en de frambozen op, laat de randen wel vrij. Plooi de randen van de taart naar binnen.
- Klop de eidooier los met een scheutje melk en bestrijk de deegrand met het losgeklopte eigeel met behulp van een borsteltje. Bestrooi de rand met wat rietsuiker. Bak de taart zo’n 25 min. in de oven.