Menu

Mijn 7 zomerse musthaves

 

Ja dit artikel gaat voor een keertje eens niet helemaal over eten of reizen maar de laatste tijd kreeg ik heel wat vragen rond goede vakantieboeken en allerlei zomerse musthaves. Ik zet ze hieronder even voor jullie op een rijtje.

  1. To read or not to read

Als ik op vakantie ben, kies ik meestal voor boeken die mij inspireren en ja geloof het of niet dat gaat 9 van de 10 over eten. Naast een grote stapel culinaire magazines neem ik ook altijd wat boeken mee. Deze zomer ga ik voor het boek ‘Gastrofysica’ door Charles Spence. Het boek staat boordevol eetweetjes en is onderverdeeld in leuke hoofdstukken. Handig om hier en daar een stukje te lezen als je onderweg bent.

2. The (beach) bag

Deze ecotas van Dille & Kamille vind ik zo mooi! Ik kocht ‘m eigenlijk om mee naar de markt te gaan maar op vakantie neem ik ‘m echt overal mee naartoe. Naar het schattige marktje in de stadjes, de moestuin, het zwembad en het strand. Hij is echt mijn vakantiebuddy!

3. Put on that sunscreen!

Super super belangrijk is het: je goed insmeren tegen de zon! Hier op vakantie gaat de zonnecrème er vlotjes door. Anthelios van La Roche-Posay vind ik super. Ik heb een hele gevoelige huid en kan niet tegen sterke parfums. Deze crème in een spuitbus vind ik top. Je koopt ‘m gewoon makkelijk online via NewPharma

4. The dress

Ik ben helemaal weg van streepjes deze zomer! Dit kleedje van linnen en katoen is heerlijk luchtig voor op warme zomerdagen. Ik vond het in een beachwinkeltje in het Nederlandse Domburg voor amper 17 euro maar je vindt ze haast overal, zelfs op de markt! Kies voor een exemplaar dat ademt en waar je je goed in voelt, oh en ook eentje waarbij het niet geeft als je er wat op morst!

5. Water baby, oh and melon that too!

Hydratatie is super belangrijk! Ik krijg nogal snel hoofdpijn als ik te weinig gedronken heb. Daarom maak ik regelmatig fruitwater, zowel op vakantie als thuis. Een schijfje citroen in mijn water vind ik al heerlijk! Oh en watermeloen die bestaat voor maar liefst 95% uit water. Heerlijk verfrissend! Grill ‘m ook eens en serveer met wat feta en pijnboompitjes, super lekker!

6. The bikini

Jarenlang kocht ik goedkope bikini’s bij H&M en dergelijke, op zich niks mis mee maar mijn lijf is wel wat verandert de laatste jaren en echt niks bleef nog deftig zitten. Deze zomer heb ik mezelf een cadeautje gedaan en kocht ik een bikini waar ik me eindelijk 100% zelfzeker in voelde. Het prijskaartje van deze van Marlies Deckers was stevig maar ik heb er nog geen seconde spijt van gehad!

7. The hamam

Vergeet zware handdoeken, ze drogen moeilijk en wegen meteen al wel wat in je strandtas. Ik ben helemaal weg van de hammanhype, leuk voor op het strand maar ook voor tijdens je picknick. Je vindt ze haast overal voor zo’n 15 euro: Dille & Kamille, Sissy Boy, Hema,.. of gewoon op de markt!

 

Met dank aan Newpharma voor de super goede zonnecrème!