Menu

Salade met gegrilde watermeloen en citroentijm-kip

Zomer = tijd voor slaatjes. Uitpakken zonder al te veel moeite? Probeer dit slaatje eens met citroentijm-kip en gegrilde watermeloen dat ik maakte voor Waasland Shopping. Super makkelijk, origineel en verrassend lekker!

Ingrediënten – 2 personen

  • 2 kipfilets
  • 6 takjes citroentijm
  • 1 schijf watermeloen
  • 50 g veldsla
  • handvol pistachenootjes
  • 50 g feta
  • sap van 1/2decitroen
  • 5 el olijfolie
  • peper en zout

optioneel: extra verse groene kruiden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bedruppel een ovenschaal met wat olijfolie en leg er de kipfilets in. Bedruppel met olijfolie en het citroensap. Leg er de citroentijm bij en kruid met peper en zout. Bak de kipfilets zo’n 30 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
  3. Snij de watermeloen in kleine driehoekjes en bestrijk ze met wat olijfolie. Gril de watermeloen in de grillpan.`
  4. Schik de salade op de borden. Schik er de gegrilde watermeloen bij.
  5. Haal de kipfilets uit de oven en snij ze in stukjes. Schik de kippenstukjes tussen de salade.
  6. Hak de pistachenootjes fijn en strooi ze over de salade. Verkruimel er de feta over en kruid met peper en zout. Werk eventueel af met wat extra verse groene kruiden en serveer.

Recept, foto en styling in samenwerking met Waasland Shopping.