Joepie! Naar jaarlijkse gewoonte is het weer tijd voor mijn paasbrunch! Ook dit jaar werkte ik hiervoor samen met Dille & Kamille. Ik ontwikkelde 5 gerechtjes die je perfect apart kunt eten maar nog veel lekkerder zijn samen. Als eerste receptje deel ik deze schattige konijnenbroodjes. Wauw-effect verzekerd en eigenlijk helemaal niet moeilijk!
Ingrediënten (voor 6 broodjes) – 30 min. + 1 uur rijzen
- 380 g zelfrijzende bloem
- 2 kl droge gist
- 100 ml lauw water
- 1 kl suiker
- 1 kl zout
- 2 el olijfolie + 2 el om de kom in te vetten
- 1 ei
- Sesamzaadjes
Bereiding
- Meng de gist met het lauw water in een grote mengkom. Laat enkele minuten staan.
- Voeg er de bloem, de suiker, het zout en de olijfolie bij en kneed tot een gladde deegbol.
- Vet een kom in met olijfolie, leg hier de deegbol in en draai even rond zodat alle randen mooi bedekt zijn met olie. Bedek de kom met plastic folie en laat één uur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Duw de lucht uit het deeg en verdeel het in 6 gelijke stukken. Rol het uit tot lange worsten en snijd de uiteindes af. Rol de uiteindes tot bolletjes, dit worden de staartjes. Draai het rolletje tot een konijnenvorm, duw de oortjes wat langer uit. Maak een kuiltje onderaan en duw hier de staartjes in. Leg de konijntjes op een bakplaat met bakpapier en laat nog zo’n 10 min. rijzen.
- Klop het eitje los en bestrijk er de konijnenbroodjes mee. Bestrooi de staartjes met wat sesamzaad. Bak de broodjes zo’n 20 min. goudbruin in de oven.