Menu

Mijn bezoek aan Fattoria La Vialla en het perfecte cadeau

Enkele jaren geleden kreeg ik voor het eerst een catalogus van Fattoria La Vialla in handen. Een prachtig vormgegeven boekje op mooi papier dat het verhaal vertelde van een Italiaanse ‘agricultura biologica’. Fattoria La Vialla produceert biologische Italiaanse producten in de heuvels van Toscane. Denk daarbij aan super lekkere olijfolie, sauzen, tapenades, koekjes en wijnen. Dit is een echt familiebedrijf dat staat voor authenticiteit en ambacht. Je kan hun producten zo bij je thuis laten leveren met de post. Zo kreeg ik van hen vorig jaar een prachtig ontdekkingspakket cadeau (lees er hier alles over). Afgelopen zomer besloot ik om hen eens een bezoekje te brengen en ik werd niet teleurgesteld….

Italië col 5

Fattoria La Vialla ligt een beetje verscholen in de Toscaanse heuvels en het duurt dan ook even vooraleer we dit prachtige domein binnenrijden. Ik had me een kleinschalige agriturismo voorgesteld maar Fattoria La Vialla is groot, heel groot. We krijgen een rondleiding langs de wijnkelders, langs de machines die de olijfolie bottelen, langs de bakkerij,… Ik ben diep onder de indruk van hun prachtige boerderij en filosofie. Hier kiest men voor eerlijke Italiaanse biologische producten. Ook de verpakkingen tonen oog voor detail. Onze gids vertelt over hoe het allemaal begon. “In het begin produceerden we slechts kleinschalig enkele producten. Er werd in de familie getest wie het mooiste handschrift had en die mocht dan de etiketten met de hand beschrijven (lacht). Ondertussen hebben we dit laten digitaliseren maar die authenticiteit van toen willen we absoluut blijven behouden!

Italië col 1 Italië col 2 Italië col 3 Italië col 4

Tijdens onze rondleiding krijgen we de mogelijkheid om te proeven van hun zalige producten maar het echte culinaire festijn moest nog beginnen. ’s Middags worden we verwacht voor een Italiaanse lunch onder de vijgenboom. Op de top van een heuvel, werpt een gigantische vijgenboom schaduw over een prachtig gedekte lange tafel voor een 30-tal gasten. De Italiaanse kokkinnen van het domein starten met een heuse aperitvo voorzien van lekkere (schuim)wijntjes, salami met ketchalla (huisgemaakte ketchup), verschillende tapenades, pizza’s,… Maar het feest houdt niet op. Zalige pasta, perfect gegaard lamsvlees,… met veel enthousiasme en Italiaans getetter zetten de kokkinnen stuk voor stuk prachtige schotels op tafel. Het was een wondermooie dag met een 3,5 uur (!) durende lunch om u tegen te zeggen. Voldaan en met een doos vol lekkere producten reden we opnieuw de Toscaanse horizon tegemoet.

Italië col 7

 

 

Italië col 6 Italië col 8 Italië col 9 Italië col 10 Italië col 11Ik wil graag iedereen van het domein bedanken voor de fantastische ontvangst. Bedankt ook aan Renée van der Reep voor alle informatie en de overheerlijke aangeboden lunch. Ik droom al van een nieuw bezoek!

Ondertussen geniet ik thuis nog na van de heerlijke producten van Fattoria La Vialla en blader ik al weken door hun nieuwe catalogus om de ideale kerstcadeaus te verzamelen. Ik kan niet kiezen!

Benieuwd? Vraag snel hun catalogus aan en bestel de lekkerste en mooiste pakketten voor onder de Kerstboom. Authentieke Italiaanse smaken, bij jouw thuis geleverd. Het ideale cadeau!

http://www.lavialla.it/nl/

fattoria col