Menu

Groene lentesalade met geroosterde venkel, aardbeien en mozzarella

Zin in een snel maar super lekker en gezond lunchgerechtje? Wat denk je van deze groene lentesalade? De verse Belgische aardbeien proeven er heerlijk bij!

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • handvol groene bladsla
  • handvol verse spinazieblaadjes
  • 1/2de venkel
  • handvol groene peulgroenten (ik gebruikte sluitererwten en edamameboontjes)
  • handvol verse aardbeien
  • 1 bol mozzarella
  • 2 el pijnboompitten
  • 4 el olijfolie
  • 1 el honing
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de venkel in lange repen en leg de venkelrepen in een ovenschaal, bedruppel met 1 eetlepel honing en 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout. Rooster de venkel zo’n 30 min. in de oven.
  3. Snijd de aardbeien in stukjes. Kook de peulgroentjes kort in gezouten water. Rooster de pijnboompitjes kort in een pan zonder vetstof. Was de salade en de spinazie en laat uitlekken.
  4. Leg de salade en de spinazieblaadjes op een bord. Schik er de geroosterde venkel op. Leg er de peulgroentjes en de aardbeienstukjes tussen. Scheur de mozzarella in stukjes en leg op de salade. Kruid met peper en zout, bedruppel met wat olijfolie en werk af met de geroosterde pijnboompitjes.