Menu

Traybake salade met zuiderse groenten en feta

Jaaa eindelijk mooi lenteweer en veel zon! Dan wil je toch vooral ’s avonds nog even buiten genieten en niet lang in de keuken staan he. Deze traybake salade met zuiderse groenten is dan echt ideaal. Je doet de groenten op een bakplaat, laat de oven het werk doen en werkt de traybake nadien af met wat salade, nootjes, wat feta,… Super makkelijk en kei lekker!

Traybake salade met zuiderse groenten en feta

Ingrediënten

Voor de traybake (op de bakplaat):

  • 1/2de courgette
  • 1 kleine aubergine
  • 1 rode zoete puntpaprika
  • 1 takje kleine trostomaatjes
  • 100 g groene olijven
  • 1/2de citroen
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Voor erbij:

  • 70 g sla (veldsla, rucola,…)
  • 70 g feta
  • 6 gegrilde artisjokhartjes uit bokaal
  • 2 el pijnboompitten (kort geroosterd in een pannetje zonder vetstof)
  • 2 el broodcroutons met kruiden
  • handvol verse basilicum

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Spoel de groenten schoon en snijd de courgette, de aubergine en de zoete rode puntpaprika in stukjes. Snijd de citroen in partjes. Wrijf een bakplaat in met wat olijfolie en leg er de groenten op, schik er de trostomaatjes bij. Pers er één citroenpartje over uit en schik alle partjes samen met de olijven bij op de bakplaat. Kruid met peper, zout, de Provençaalse kruiden en bedruppel met nog wat olijfolie.
  3. Laat de groenten zo’n 35 minuten roosteren in de oven.
  4. Haal de groenten uit de oven en meng er de sla, de artisjokhartjes, pijnboompitten en broodcroutons onder. Verkruimel er de feta over en werk af met wat verse basilicum.

Tip: het voordeel van deze traybake? Eigenlijk kun je het met allerlei groenten maken. Door een deel van de groenten te roosteren en er sla onder te mengen krijg je een super gezond gerechtje dat toch heel smaakvol is en veel verschillende texturen heeft.

Nog meer makkelijke gerechtjes op de bakplaat? Wat denk je van deze one sheet dinner met zalm en krieltjes?