Menu

Shakshuka

Shakshuka VKFoto’s: Dille & Kamille

Oh wat was het een rotweer vandaag! De lente lijkt nog veraf maar ik probeer toch al wat zonnige gerechten op tafel te brengen. Zoals deze kruidige Shakshuka bijvoorbeeld. Heerlijk verwarmend!

Shakshuka

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 ajuinen
  • 1 teentje look
  • 2 rode paprika’s
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 2 verse tomaten
  • 1 tl karwijzaad
  • ½ tl komijn
  • verse koriander
  • ½ chilipeper
  • 4 eitjes
  • peper en zout
  • olijfolie

Shakshuka VK 2

Bereiding

  1. Snipper de ajuinen en de look fijn. Bak ze samen met de chilipeper even in een pan (liefst met een dikke bodem) met wat olijfolie. Was de paprika’s en snijd ze in stukjes. Voeg ze toe aan de pan.
  2. Laat even stoven. Voeg er de tomaten in blik aan toe en laat nog even verder pruttelen. Voeg nadien de verse tomaten in blokjes, het karwijzaad, de komijn en peper en zout aan toe.
  3. Laat het mengsel een beetje drogen op het vuur.
  4. Verwarm intussen de oven voor op 180°C.
  5. Maak enkele putjes in de tomatensaus en giet er voorzichtig de eitjes in. Zet de shakshuka zo’n 10 minuten in de oven tot het eiwit gaar is. Werk af met wat verse koriander en serveer er een lekker stuk brood bij.

Recept & styling in opdracht van Dille & Kamille.