Menu

Vanillewafeltjes

2016-11-4-vanille-wafeltjes-lrFoto: Joke Van den Heuvel

Koude, natte dagen vragen om hartverwarmende recepten. Deze klassieke vanillewafeltjes bijvoorbeeld toveren gegarandeerd een glimlach op je gezicht!

Ingrediënten (25 wafeltjes)

  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 140 g witte suiker
  • 10 g vanillesuiker
  • Merg van 1 vanillestokje
  • 3 eieren
  • 200 g boter
  • snufje zout

Bereiding

  1. Smelt de boter op een zacht vuurtje.
  2. Neem een mengkom en meng hierin de bloem, de suiker, de vanillesuiker, het vanillemerg en een snufje zout. Meng alles goed.
  3. Voeg de eieren toe en mix alles tot een mooi deeg. Voeg er nadien de gesmolten boter aan toe en mix nog een keer.
  4. Laat het deeg gedurende 1 à 2 uur afkoelen en opstijven in de koelkast.
  5. Bak de wafeltjes nadien op de hoogste stand in het wafelijzer. Schep ongeveer een eetlepel deeg per wafeltje.

Recept & styling in opdracht van Dille & Kamille