Koude, natte dagen vragen om hartverwarmende recepten. Deze klassieke vanillewafeltjes bijvoorbeeld toveren gegarandeerd een glimlach op je gezicht!
Ingrediënten (25 wafeltjes)
- 250 g zelfrijzende bloem
- 140 g witte suiker
- 10 g vanillesuiker
- Merg van 1 vanillestokje
- 3 eieren
- 200 g boter
- snufje zout
Bereiding
- Smelt de boter op een zacht vuurtje.
- Neem een mengkom en meng hierin de bloem, de suiker, de vanillesuiker, het vanillemerg en een snufje zout. Meng alles goed.
- Voeg de eieren toe en mix alles tot een mooi deeg. Voeg er nadien de gesmolten boter aan toe en mix nog een keer.
- Laat het deeg gedurende 1 à 2 uur afkoelen en opstijven in de koelkast.
- Bak de wafeltjes nadien op de hoogste stand in het wafelijzer. Schep ongeveer een eetlepel deeg per wafeltje.
Recept & styling in opdracht van Dille & Kamille