Fishburger met pladijs, gesmoorde prei en tartaarsaus

En de vis van het jaar is… pladijs! Yes eigenlijk is pladijs sowieso al één van mijn favoriete visjes want hij is ontzettend veelzijdig en heel betaalbaar. Pladijs is lekker om zo als filet te bakken in de pan, om in een vispannetje te verwerken of om er heerlijke fishsticks van te maken. Ik zette deze keer een fishburger met pladijs op het menu. Lekker met gesmoorde prei en jawel huisgemaakte tartaarsaus. Laat het smaken!

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 2 pladijsfilets
  • 1 ei
  • 4 el bloem
  • 5 el grof paneermeel of panko
  • 1 prei
  • 2 pistolets
  • 2 sneetjes jonge kaas (ik hou erg van de jonge Brugge kaas)
  • 3 el arachideolie
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voor de huisgemaakte tartaarsaus:

  • 3 grote el mayonaise (huisgemaakt of gekocht)
  • 1 el yoghurt
  • 1 el kappertjes
  • 1 augurkje
  • 1/2derode ui
  • handvol bladpeterselie
  • zwarte peper van de molen

Bereiding

  1. Neem 3 kommetjes. Doe in het eerste kommetje de bloem, in het tweede het eitje en klop het eitje los en in het derde het paneermeel.
  2. Snijd elke pladijsfilet in 3 of 4 repen, kruid ze met peper en zout. Haal de stukken pladijs één voor één door de bloem, het losgeklopte ei en het paneermeel.
  3. Maak de tartaarsaus. Hak de kappertjes en de augurk fijn. Pel de rode ui en snipper fijn, hak de bladpeterselie fijn. Meng de mayonaise met de yoghurt, de kappertjes, de augurk, de rode ui en de bladpeterselie en kruid met de peper.
  4. Snijd de prei in ringen smoor de prei in een pan met wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Houd warm.
  5. Bak de gepaneerde pladijsfilets in een pan met wat arachideolie langs beide kanten goudbruin. Snijd de pistolets open, schik er de gesmoorde prei op. Leg er dan de sneetjes kaas en de gepaneerde pladijsfilets op, werk af met de tartaarsaus en sluit de pistolets. Smakelijk!

 

  • Tip:het is zonde om de pladijs te gaan vermalen voor een fishburger. Ik hou van echte stukken gebakken vis tussen mijn broodje. Door ze te paneren krijgen ze een heerlijk goudbruin krokant korstje.
  • Tip:deze gepaneerde pladijsfilets kun je ook perfect als fishsticks eten. Heerlijk bij puree!
  •  Tip:rooster de pistolets enkele minuten in een oven op 180°C. Zo zijn ze lekker krokant.
  • Tip:je kunt de tartaarsaus ook zonder yoghurt maken maar de yoghurt maakt de saus wat lichter en lekker fris-zuur.

Recept in betaalde samenwerking met Lekker van bij ons.

 

Comments are closed.