Ik proefde het voor het eerst op Bali en was meteen te vinden voor deze nieuwe hype. Je ziet ‘m ook stilaan bij ons verschijnen: de poké bowl. Super makkelijk om te maken, lekker, gezond en oh zo schoon! Voor Dille & Kamille maakte ik deze klassieker combinatie met zalm en avocado!
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 100 g verse zalmfilet zonder graten, in blokjes gesneden
- 4 radijsjes, gewassen en in schijfjes gesneden
- 4 reepjes wortel (gebruik een dunschiller *)
- 4 reepjes courgette (gebruik een dunschiller *)
- ½ de avocado, gepeld en in schijfjes
- zwarte sesamzaadjes
- 1 lenteuitje, fijngesneden
- snufje cayennepeper
- 60 g witte rijst (bv. sushirijst of basmatirijst)
Bereiding
- Kook de rijst gaar in gezouten water. Laat afkoelen.
- Doe de rijst in een kommetje, schik er de wortel- en courgettereepjes, de schijfjes radijs, avocado en blokjes rauwe zalm op.
- Werk af met wat sesamzaadjes, lente-ui en cayennepeper.
- Serveer met sojasaus en wasabi.
Recept & styling in opdracht van Dille & Kamille.