Menu

Een dagje op Antwerpen Proeft

Antwerpen Proeft copy1

Elk jaar kijk ik weer uit naar de periode van de foodfestivals en culinaire evenementen. Zo staat Antwerpen Proeft al maanden op voorhand in mijn agenda en breng ik er heel wat uurtjes door. Vandaag ging de eerste dag van de 10de editie van start, het werd een knaller met een hele fijne sfeer, prachtig weer en heerlijk eten.

Ik startte mijn dag in het AEG Proeft theater met sterrenchef Bart Desmidt die een demo gaf voor een heerlijk visgerechtje met kokkels en een frisse seldersaus. Qua sfeerzetting kon dat alvast tellen! Nadien was het heerlijk zitten in het zonnetje met verfrissende gin-tonics en lekkere hapjes.

Antwerpen Proeft copy2

Wat zeker opviel, is dat er nu twee hallen zijn met eetstandjes en dat zorgt er ook voor dat het publiek meer ruimte krijgt. Er was nog steeds veel volk maar anders dan vorig jaar is dat je ook rustig kan zitten en niet lang hoeft aan te schuiven aan de kraampjes.

Ook de bekende koppen en de topchefs zorgden voor een fijne sfeer aan de Waagnatie. Hoewel ik echt geen selfie mens ben (ik sta daar nooit normaal op, kijk zo raar en word dan opeens verlegen) heb ik er toch eentje genomen met topchef Bart Desmidt en Jeroen Meus, de man over wie ik zelfs mijn thesis schreef.

Antwerpen Proeft 5-2

Antwerpen Proeft copy3

Ik proefde alvast van het stoofvlees op een stokje van l’Epicerie du Cirque, het buikspek met kimchi van Bar Chine, een macaron van Joost Arijs, de oesterzwammen van Caffungi en een kunstwerkje van rode biet en forel van B23. Topchef Seppe Nobels en Willem Asaert, hoofdredacteur van het magazine Culinaire Ambiance bereidden ook samen een heerlijke çiğ köfte (Turkse steak tartaar). Echt top!

Kortom voor mij was het alvast een gezellige dag met mijn lief en het gezelschap van foodie Caroline van www.avocadovandeduivel.be en haar vriendin Anne. Want eten smaakt echt dubbel zo lekker als je het kan delen!

Antwerpen Proeft copy5

Antwerpen Proeft copy4

 

Je kan nog tot en met zondag proeven van al het lekkers op Antwerpen Proeft. Meer info over de 10de editie van Antwerpen Proeft en de demo’s met bekende koppen op het AEG Proeft theater vind je hier. Enjoy!