Menu

Super makkelijke abrikozentaart met marsepein en pistache

Tijdens de zomer vind ik het zalig om te koken met zomerfruit als abrikozen, perziken of nectarines. En dat hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Deze abrikozentaart vraagt weinig ingrediënten en is echt super makkelijk. Heerlijk fris-zoet voor een zomerse zondag!

Ingrediënten

  • 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg
  • 8 abrikozen
  • 150 g marsepein
  • 150 ml room
  • 1 el poedersuiker
  • 2 el pistachenootjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm. Leg er nog een bakpapier en gedroogde kikkererwten of bakbonen bovenop. Bak het deeg blind in de oven voor zo’n 15 min.
  2. Meng intussen de marsepein met de room tot een gladde massa (gaat makkelijk in de mixer of keukenrobot).
  3. Haal de taartbodem uit de oven. Verwijder de gedroogde kikkererwten en het bovenste bakpapier. Smeer de marsepeinpasta uit over de taart.
  4. Snijd de abrikozen in twee, verwijder de pit en snijd ze dan in fijne partjes. Schik de abrikozen op de taart. Bak de taart zo’n 25 min. in de oven. Haal de taart uit de oven en werk af met wat poedersuiker en fijngehakte pistachenootjes.

Inspiratie uit het delicious kookboek.