Menu

Zuiderse mosselen met saffraan

Elk jaar kijk ik er zo hard naar uit: het mosselseizoen! Vanaf juli staan ze dan ook vaak op het menu. Voor mijn recepten varieer ik graag met verschillende kruiden en specerijen. Deze zuiderse versie met saffraan die ik maakte voor Dille & Kamille is een echt vakantiegerecht!

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 2 kg mosselen
  • 6 saffraandraadjes
  • 2 el currypoeder
  • een snufje cayennepeper
  • 3 ajuinen
  • 1 selder
  • 1 teentje look
  • 1 plantaardige olie
  • 200 ml water of witte wijn
  • 1 handje fijngehakte peterselie

Bereiding

  1. Spoel en kuis de mosselen.
  2. Pel de ajuinen en de look en snijd in grove schijfjes. Snijd de selder in stukjes.
  3. Doe de olie in een (mossel)pot, stoof er kort de ajuin, look en selder in aan. Doe er de mosselen en de kruiden bij. Bevochtig met water en zet het deksel op de pot tot de mosselen gaar zijn.
  4. Serveer de mosselen in een diep bord met wat fijngehakte peterselie en brood.

Recept & styling in opdracht van Dille & Kamille.