Menu

10 dingen die je moet eten op Tomorrowland: Tastes of the World

Vorig jaar proefde ik het voor het eerst: de madness van Tomorrowland. Het festival in Boom draait al lang niet meer alleen om muziek. Ook voor foodies heeft TML heel wat in petto. Net als vorig jaar deel ik daarom mijn 10 ultieme food tips. Ontdek een rijkdom aan smaken op het beste festival ter wereld. See you there!

Dit jaar vindt de 13de editie van Tomorrowland plaats met als thema Amicorum Spectaculum (denk circusacts, vuurspuwers en Chinese draken). Het festival in Boom groeide de laatste jaren uit tot één van de beste ter wereld en zet naast topartiesten ook sterk in op de totaalbeleving, spektakel en food. Hier proef je van de top van de Belgische gastronomie met zomerse beats op de achtergrond. Vorig jaar won TML zelfs de Culinary Innovator prijs van Gault & Millau in de categorie ‘Events’. Maar Tomorrowland zou Tomorrowland niet zijn als ze hun lat elk jaar niet nog een beetje hoger leggen. Op het terrein vind je maar liefst 120 foodstands! Kijk op de website van Tastes of the World voor een handig overzicht met alles wat je kan proeven op het festival. Eigenlijk zijn twee weekends zelfs nog te weinig om al dit lekkers te ontdekken. Ik zet alvast mijn 10 favorieten op rij:

Op het terras van The Jane


The Jane & Nick Bril pakken dit jaar uit met het grootste terras van Tomorrowland onder het Seafood restaurant. The Jane Streat: een primeur om u tegen te zeggen!

Twee-sterren-lam

Ook nieuw dit jaar zijn de lamb skewers (lams sateekes) van tweesterrenchef Bart de Pooter. To die for! Kies voor bijpassende Mexicaanse of Italiaanse toppings.

Sharing Meat

Heerlijk toch als je vaste slager van achter de hoek ook op de festivalweide staat. De Laet & Van Haver, ook bekend als The Butcher’s store serveren naast hun steak frites in het Steakhouse restaurant ook allerlei lekkere vlezekes vanuit hun Sharing Meat stand. Denk aan Secreto 007 (opgepast, verslavingsgevaar!), trio van hotdogs en pulled burgers (you’ll want it all).

Say Cheese


Hopla ook mijn favoriete kaaswinkel Van Tricht (naast de slager in de site van brouwerij De Koninck btw) is van de partij. Proef van een bagel met zachte gorgonzola (ik koop deze altijd in de winkel en eet dan schaamteloos heel het potje alleen leeg!) en aardbeienmosterd of ga voor verse burrata met tomaten.

Tomorrowland restaurant


Elk jaar krijgt dit restaurant met het beste zicht op Tomorrowland een nieuwe chef. Dit jaar eet je hier van het tweesterrenrestaurant Beluga loves you van Maastricht. Topgastronomie op een festival!

Tastes of The World restaurant


Gloednieuw dit jaar is het Tastes of the World restaurant. Hiervoor werkt Tomorrowland samen met Jong Keukengeweld onder het concept is sharing is caring waarbij je verschillende gerechtjes deelt met je tafelgenoten. Ik proefde van de gerechtjes van Tom Van Lyssebettens van Cochon De Luxe. Fantastisch! Eerst kregen we enkele hapjes in de herkenbare stijl van de chef: een smiley van bisque, een blaadje van basilicum, nadien volgde een pittige ceviche met zoete aardappel geserveerd in een speciale TML cocotte van Staun en zoete maïs met quinoa. We sloten af met pralines van Callebaut. Mijn favoriet: de praline van Hannes d’Heende met aardbei en citrus. 


Op het programma: 21/7 – Tom Van Lyssebettens (Cochon De Luxe), 22/7 – Broes Tavernier (De Vijf Seizoenen) – 23/7 – Nils Proost (Petit Cuistot) – 28/7 – Laurence Haegeman (De Vijf Seizoenen) – 29/7 – Floris Panckoucke (Floris) – 30/7 – Frederik Deceuninck (Sel Gris)

& internationale Tomorrowland foodies:  Caitlin Gunther (31) – New York/Bilbao – lijah Martinez (22) – USA – Albuquerque – George Capristan (33) – Peru – Lima – Liva Apermane (27) – Riga, Letland – Ray Janson (26) – Jakarta – Indonesië – Valerie Allotey (25) – Manchester, UK

I sea food

Foto: TML

Ik heb zo mijn favoriete adresjes en durf daar gerust voor omrijden. De Oesterput is zo één van mijn toppers voor mosselen en zeevruchten. Zij zijn present met hun Seafood restaurant op TML. Hoe zalig is het om op een festival te kunnen genieten van mosselen (met frietjes uiteraard of kreeft?!)

Veggie kebab

Dat de mannen van Greenway ambitieus zijn, hoef ik je niet meer te vertellen. Vorig jaar pakten ze uit met een ‘Korean BBQ pulled soy sandwich’ waarmee ze een prijs wonnen. Deze editie gaan ze voor de ultieme veggie Love Tomorrow kebab.

Donuts met een hoek af

Ze openden eerder dit jaar hun donut bar aan de Oudaan in Antwerpen en werden bijna onmiddellijk gebombardeerd tot de Instagram hype van het moment. Hoeked Donuts brengt donuts met een hoek af, of was het nu aan? Anyway deze vierkante donuts zijn versgebakken en kregen allerlei lekkere toppings en vullingen. Mijn favoriet? Die met crème brulée! Proef ze op de Market place van TML.

Coco Locco


Altijd al eens zo’n coole foto willen nemen met een kokosnoot in je hand. Dat kan dus ook op Tomorrowland! In de cocos en acaïstand drink je dit jaar vers kokoswater. Hello sweet paradise!

What Else?


Al enkele jaren één van de populairste restaurants op het festival: B-Eat. Dit jaar pakt dit restaurant uit met Las Vegas met enkele buitenlandse chefs van topniveau op het programma: Christophe De Lellis (Executive Chef bij Joël Robuchon, in het MGM Grand), Will Bergerhausen (Executive Chef bij Le Cirque, bij Bellagio), Jamall Taherzadeh (Executive Chef bij Libertine Social in het Mandalay Bay Resort & Casino), Joshua Smith (Executive Chef bij Bardot Brasserie van Aria), Jonah Resnick (Executive Chef bij Carbone van Aria) en Anthony Amoroso (Corporate Executive Chef bij MGM Resorts International). Ook de Belgische brigade is van de partij met Seppe Nobels, Jonah Resnick, Josh Smith, Peppe Giacomazza, Sang-Hoon Degeimbre, …

Ook Sergio Herman & Syrco Bakker (Pure C) zullen dit jaar 12 gasten in de watten leggen in het Tomorrowland’s Secret Resto.  De opbrengst van deze maaltijden gaat volledig naar de Love Tomorrow Foundation die onder andere muziek en kunstscholen in Nepal ondersteund.

Verder veel chocolade op de Belgian chocolate experience en cocktails van top bartender Manuel Wouters van de Sips.

Meer weten? Volg mijn Instagram stories en proef live mee van mijn ervaringen!