Menu

De nieuwe garde van Jong Keukengeweld

img_9242

Yes, afgelopen zondag was het weer zover. Toerisme Vlaanderen stelde trotst de nieuwe garde van Jong Keukengeweld voor. Maar liefst 54 jonge chefs moeten de Belgische gastronomie extra op de kaart zetten. 

Ondertussen is het al de 8ste keer dat Toerisme Vlaanderen een selectie maakt voor Jong Keukengeweld.  54 jonge topchefs zullen Vlaanderen in binnen- en buitenland promoten als culinaire topbestemming. Als ‘Jong Keukengeweld’ willen ze de hele wereld laten weten dat je in Vlaanderen kan genieten aan elke tafel en elke toog. Aan het roer van de campagne staat niemand minder dan topchef Gert De Mangeleer, zélf ex-Jong Keukengeweld.

Jong Keukengeweld heeft ook een opvallend binnenlands luik. Jongeren (onder de 35 jaar) krijgen de kans om voor een zacht prijsje (45 tot 55 euro) te genieten van een driegangenmenu bij de geselecteerde chefs. De afgelopen jaren kende deze jongerenactie een enorm succes. Vorig jaar gingen meer dan 20 000 (!) jongeren dineren bij een Jong Keukengeweld-chef. Ook de chefs zelf zijn enthousiast over de actie. Net als vorig jaar komen er opnieuw 2 campagneperiodes van telkens 4 weken, een eerste periode al in oktober.

img_9254

Ik mocht alvast enkele gerechtjes voorproeven van de nieuwe chefs. Ik werd aangenaam verrast door Stijn Audenaert van restaurant Vos. Zijn gerechtje met gegrilde makreel, groene kruiden, geitenyoghurt en geroosterde lene-ui smaakte heerlijk!

toe-2016-1718-jong-keukengeweld-cover-20160914

Ook proeven? Bekijk hier alvast de selectie van de chefs en hou mijn facebookpagina in de gaten voor een verdere update!

Benieuwd naar mijn vorige ervaringen met Jong Keukengeweld? Bekijk het hier.