Menu

Grève in Chianti en de meest fantastische beenhouwer ter wereld

dsc00363-copy

De meest fantastische beenhouwer ter wereld? Ja of dat echt zo is, weet ik niet maar voor mij is Grève in Chianti alvast een paradijs voor vleesliefhebbers.

Een bezoek aan Grève in Chianti roept voor mij heel wat herinneringen op. Ik denk dat het ondertussen zo’n 15 jaar geleden is dat ik hier kwam samen met mijn grootouders. En vele jaren later, elke keer als we naar Toscane reizen staat er steevast een bezoekje aan de beenhouwerij op het programma. De Antica Macelleria Falorni opende al in 1806 (!) op het centrale plein Piazza Matteotti in Grève in Chianti. Ondertussen is het de negende generatie die deze unieke beenhouwerij uitbaat. De keuze is enorm en de kwaliteit van het vlees is fantastisch. Bistecca alla Fiorentina, pancetta, cinta Senese, everzwijnvlees, venkelworstjes en tal van hangende hammen en salami’s doen elke vleesliefhebber watertanden.

dsc00360-copy

img_2398dsc00358-copyWij kopen hier dan altijd heel wat lekkers om mee te nemen naar onze agriturismo in Siena maar ook ter plaatse genieten we van wat de charcuterie, een carpaccio of een zalige rundstartaar en een goed glas wijn op het plein van Grève. Want ook de wijnen uit de Chianti-streek kunnen me wel smaken.

dsc00355-copy

dsc00365-copyIn de kelder van de Macelleria heeft het vlees intussen plaatsgeruimd voor echte Parmezaanse kazen die hier liggen te rijpen. ik vind het fantastisch om te zien hoe de Italianen vasthouden aan hun tradities, authenticiteit en ambachten. Bij Falorni combineren ze dat dan nog eens met een geweldig mooie vormgeving. Neem een kijkje op hun website en oordeel zelf (opgepast: hongergevaar !).

dsc00362-copy

greve-in-chianti-4